Actualitate

SCANDAL MONSTRUOS. Protest spontan la Primaria Valea Seaca. Acuze intre primar si angajati – FOTO

Publicat: 09 mart. 2016

Inca de la primele ore ale diminetii de ieri, majoritatea angajatilor din cadrul Primariei Valea Seaca au refuzat sa mai lucreze. Acestia s-au adunat in fata cladirii administrative, ca forma de protest impotriva primarului interimar Gheorghe Baiceanu si a consilierului acestuia.

„Este un protest spontan. Refuzam sa lucram, deoarece dorim sa clarificam calitatea juridica a prezentei domnului Gheorghe Chiuaru in Primaria Valea Seaca. Am depus doua plangeri la Politie si la Parchet, au fost facute sesizari separate, sa vedem si noi care este calitatea reala a acestui individ. El spune ca este consilierul primarului si ne ameninta cu desfacerea contractului de munca daca nu facem ce spune el. Lucram sub presiune. Nu este normal ca un individ care nu are nicio legatura cu primaria sa umble in actele administrative”, a declarat inspectorul Primariei Valea Seaca, Catalin Rusu.

Scandalul ar fi inceput inca de pe timpul fostului primar Valeriu Roman, suspendat din functie de catre prefect. In urma cu cativa ani, edilul sef l-a angajat pe functia de consilier pe Ioan Potolinca, dupa care l-a dat afara, pe motiv ca acesta nu-si indeplinea atributiile de serviciu. Potolinca a atacat decizia in instanta si a castigat. In tot acest timp, dupa ce Roman a fost suspendat din functie, noul primar si-a angajat un consilier cu studii juridice.

„Oamenii nu au vrut dimineata sa ma lase sa intru in primarie. Nu am inteles de ce. Mi-au spus ca fac greva din cauza faptului ca am un nou consilier care ii pune la punct. Tot ei spun ca acesta nu are niciun drept sa ocupe functia, deoarece domnul Potolinca ar fi castigat procesul intentat Primariei. Legea este clara: «personalul incadrat pe posturile prevazute la aliniatul 1, facand referire la consilierul primarului, este numit si eliberat din functie de catre primar». Deci, despre ce vorbim? Mai mult, s-a inaintat catre Prefectura Iasi dispozitia de incadrare a consilierului Gheorghe Chiuaru. Secretarul nu a dorit sa semneze dispozitia de legalitate, deoarece crede ca-si va pierde functia. Prefectura Iasi nu a emis de atunci nicio dispozitie cum ca aceasta incadrare pe functie ar fi ilegala. Cine are dreptate? Niste angajati sau Prefectura? Dar personalul este amenintat de catre secretarul Primariei, Valeriu Nistor, ca daca nu fac protest, eu mai raman pe functie cateva luni, pana la alegeri, si atunci el va avea grija de fiecare. Oamenii sunt amenintati de el si terorizati. Asa s-a intamplat tot timpul. Secretarul vrea sa conduca Primaria, iar un primar sa fie de forma. Nu mi se pare normal ca un secretar de Primarie sa faca politica. Mai avem 8 posturi libere in Primarie si trebuie sa angajam oameni sa completam organigrama. Nu putem face acest lucru din cauza secretarului. Nu vrea sa semneze nimic si astfel blocheaza activitatea administrativa”, a declarat primarul Gheorghe Baiceanu.

De partea cealalta, secretarul Valeriu Nistor spune ca nu este nimic adevarat din acuzele ce i se aduc si ca primarul minte. „Tot acest scandal a pornit de cand am facut Regulamentul de Ordine Interioara. Oamenii din Primarie s-au simtit ofensati ca sunt pusi sa isi indeplineasca atributiile de serviciu si ca trebuie sa semneze cand vin si pleaca din Primarie. Ganditi-va ca, de ani intregi, Primaria a functionat fara niciun regulament. Fiecare pleca si venea la serviciu fara sa-i intereseze sau sa spuna cuiva. Secretarul pleca la 12:00 din Primarie si se intorcea cand se incheia programul. Mi se pare normal ca atunci cand esti angajat sa respecti programul si atributiile, ca de aia esti platit. De aici a inceput totul si vor sa ma dea afara”, a declarat si consilierul primarului, Gheorghe Chiuaru.

Oamenii spun ca nu vor lucra pana ce o comisie de la Prefectura nu se va deplasa la fata locului, sa faca cercetari si sa le spuna daca Chiuaru este angajat legal. Cei de la Prefectura Iasi au transmis autoritatilor locale ca vor analiza speta de la Valea Seaca.
Comentarii
  • La primariile din judet este un dute vino continuu al angajatilor? Se intalnesc cei care vin mai tarziu cu cei care pleaca mai devreme. Trebuiesc inchise aceste asa zise primarii.

Adauga un comentariu