Local

Scandal monstru la Iasi! Lupte teribile date pentru datoriile unui miliardar dubios

Publicat: 18 feb. 2015
1

@ A reusit ca la doar cateva luni de la infiintare sa bage in insolventa firma pe care o conducea @ Individul si-a batut joc de patrimoniul Iasului timp de ani de zile

Scandalul pare a nu se mai incheia in curtea firmelor lui Danut Prisecariu. De aceasta data problemele sunt legate de dosarul de insolventa al firme Estate Asset SRL, firma care a rezultat, alaturi de SC Hala Centrala SRL, din divizarea Alimentara SA. Dupa ce a fost pronuntata hotararea prin care instanta a dispus intrarea in insolventa a firmei lui Prisecariu, acum miza se joaca intre creditorii firmei si cei de la Management Reorganizare Lichidare SPRL, firma lui Corneliu Mititelu, la randul sau un personaj controversat.

Cei care contesta acum activitatea administratorului judiciar sunt reprezentantii Bancii Comerciale Romane. Acestia au depus cu ceva timp in urma o contestatie prin care isi aratau nemultumirea fata de modul in care era construit tabelul preliminar. In data de 17 februarie, dupa ce nemultumirea bancii a atins noi limite, instanta Tribunalului Iasi a stabilit un termen la care sa se judece contestatia creditorilor. Tot cei de la BCR sunt si cei care au pornit aceasta procedura, Tribunalul Sindic, declarand intrarea in insolventa a firmei Estate Asset SRL, in urma unei cereri din partea bancii. Anterior acestui moment, mai precis in data de 20 ianuarie 2015, instanta ieseana a decis sa acorde ca termen administrativ de control data de 12 mai 2015. De asemenea, Tribunalul a luat act ca prin procesul-verbal al adunarii creditorilor din 24 noiembrie 2014 s-a desemnat comitetul creditorilor, avand în componenta pe BCR SA ca presedinte, pe Cat Construct Group SRL si pe Mihaela Prisecariu ca membri.

 Amintim si ca in cazul firmei surori, Hala Centrala SRL, au fost contestatii in cadrul procesului de insolventa. Astfel, in data de 6 februarie 2015, la Tribunalul Iasi, a fost inregistrat un apel impotriva incheierii din data de 5 noiembrie 2014. Aceasta nu este prima incercare de acest gen, in data de 12 ianuarie 2015, magistratii ieseni respingand apelul formulat de Costel Bujorean în nume propriu si în calitate de reprezentant al salariatilor SC Hala Centrala SRL împotriva sentintei nr. 482/5.11.2014 pronuntata de Tribunalul Iasi si a decis sa pastreze hotarârea. Aceasta firma este legata de numele lui Danut Prisecariu, cel care a detinut postul de televiziune local TeleM si, de asemenea, a detinut doua dintre cele mai cunoscute hoteluri din Iasi, Traian si Astoria.
Adauga un comentariu