Actualitate

Scandal monstru de la 1 milion de euro intr-o primarie. A fost chemata politia

Publicat: 28 ian. 2015
1

@ Una din firmele participante acuza o tentativa de „aranjare” a unei licitatii care are ca miza incheierea unui contract in valoare de 6.657.008 lei fara TVA

Scandal monstru intr-o localitate din judetul Iasi. O procedura de licitatie care vizeaza contractarea unei firme pentru executarea unor lucrari la o statie de epurare a provocat o disputa apriga intre societatile participante si autoritatea care a organizat licitatia. Este vorba de executarea unor lucrari privind o statie de epurare a apelor uzate in localitatea Mircesti, proiect cu o valoare de peste 6,6 milioane lei. Scandalul a degenerat dupa ce autoritatea contractanta ar fi exclus cu buna stiinta unul dintre ofertanti pentru a le face loc altora. Totul a iesit la iveala dupa ce societatea Ted Construct SRL Iasi a fost exclusa de la licitatie pe motiv ca nu ar avea solicitarile depuse in original. Firma a depus o oferta pentru un proiect legat de lucrarea la statia de epurare din satele Mircesti si Iugani. Cei de la firma sustin ca, desi aveau oferta cea mai buna, au fost indepartati inutil de la licitatie pentru a se face loc firmelor Geprocon SA Iasi si Hidroconstructia SRL, firme apropiate de primarul comunei.

„Am inteles la un moment dat ca celelalte doua firme trebuiau bagate in fata. Un domn din comisie ne-a spus ca nu ni s-a luat in considerare ceea ce am trimis prin fax si ca trebuia sa trimitem prin e-mail o imputernicire cu semnatura electronica. A chemat pana si politia din sat sa ne scoata omul afara, desi noi aveam toate actele in regula”, a mentionat Cornel Branza, reprezentantul societatii Ted Construct SRL Iasi.

De partea cealalta, reprezentantii primariei au sustinut ca nu a fost nimic ilegal si ca totul s-a desfasurat cu buna stiinta. „Eu, ca primar, nu am voie sa gestionez situatiile de la licitatii. Am un presedinte al comisiei si un specialist ce cunoaste legea care se ocupa de aceasta treaba. Reclamantul trebuia sa vina cu o cerere in original privind participarea la licitatie, insa a venit cu una in fax, dupa care a venit cu o alta modificata. Nu inteleg, daca nu a avut documentele in original, atunci unde este ilegalitatea? Trebuia sa se prezinte conform legii si lucrurile erau cat se poate de clare”, a mentionat Petru Antalut, primarul comunei Mircesti. Ted Construct SRL avea o oferta de 78 la suta din valoarea estimata, in vreme ce oferta restului societatilor depasea 90 la suta, criteriul de baza fiind oferta cea mai scazuta.

Milioane lei pentru executie

Proiectul a starnit interesul acestor societati si datorita sumei uriase alocate. „Obiectul contractului prevede executia unor lucrari de canalizare si statie de epurare a apelor uzate in satele Mircesti si Iugani din comuna Mircesti, judetul Iasi, respectiv: retea de canalizare de 16,635 kilometri lungime si statie de epurare cu o capacitate de 250 metri cubi pe zi. Valoarea estimata totala este de 6.657.008 lei fara TVA. Suma disponibila pentru cheltuieli diverse si neprevazute disponibila conform bugetului indicativ al proiectului pentru capitolul de diverse si neprevazute este de 194.178 lei fara TVA, suma ce va fi decontata pe parcursul derularii contractului, daca aceste cheltuieli apar si nu sunt aferente unor modificari substantiale ale acestuia”, se arata in caietul de sarcini al procedurii.
Comentarii
  • TED—cea mai slaba firma de constructii din judet…e prapad pe unde lucreaza……..NU AU NICI UN INGINER ANGAJAT….au vreo 2 fete pe la tehnic din familia patronului si atit….cum dracu pot sa faca astia lucrari ? TEDiti doresac sa dai faliment cat de curind…bafta!

  • Dl Bula iti aduc la cnostinta ca firma ted are o experienta de 18 ani pe piata constructiilor si va mai avea ina 100 de ani , cat de faliment nici nu se pune problema rezista inca 100 de ani pe piata, iti spun eu un simplu fost angajat la acesat firma care chiar daca are un director care te injura ca la usa cortolui te plateste la timp si are cuvant.

Adauga un comentariu