Actualitate

Scandal monstru cu chiriasii debransati ai primariei – FOTO

Publicat: 25 aug. 2015

@ ApaVital si E.ON Gaz impreuna cu Termo-Service s-au pus pe debransari @ Cartierele cu locuinte ale primariei sunt luate la rand @ Dupa Dacia si Pacurari, urmeaza o descindere in Metalurgie @ In timp ce locatarii spun ca sunt furati, administratorii spun ca pentru rau-platnici platesc si cei de buna-credinta

La blocurile primariei administrate de TermoService, firma primariei, un scandal monstru este in plina desfasurare. O campanie de debransari a lasat sute de familii fara utilitati. ANL-urile din Dacia au fost lasate fara gaz de joia trecuta, fara ca cineva sa fie instiintat despre acest lucru. Conform celor spuse de locatari, afisul prin care se anunta ca va fi oprit gazul a fost pus in scara la aproximativ 4 ore dupa ce oamenii au ramas fara utilitati. Acest lucru i-a revoltat pe locatari, multi dintre ei apeland de nenumarate ori la Termo-Service, fara sa primeasca insa un raspuns concret. Tot de saptamana trecuta au inceput debransarile si la locuintele sociale ale primariei din Pacurari. Practic, e vorba de toate familiile din cele trei scari ale blocului social 482D din capat Pacurari, unde primise locuinta de serviciu secretara Consiliului Local, Denisa Ionascu. Debransarile de la gaz au fost facute de catre cei de la E.ON Gaz, potrivit Termo-Serice, care invoca restante financiare. Locatarii pe de alta parte spun ca sunt pur si simplu talhariti si ca banii lor dispar in loc sa ajunga la furnizori. „Am sunat la Gaz si nu s-au facut plati din noiembrie. Va dati seama cam cum se fura aici? Ajungem sa avem pe vara facturi de sute de lei. Pai sunt mai mari facturile la blocul social decat la celelalte din jur. Nu a anuntat nimeni nimic si la inceputul saptamanii au mai venit sa taie si apa”, a declarat Dumitru Chirica, unul din locatari.

Scandalul se muta in Metalurgie

Potrivit sefului Termo-Service, Ciprian Chirita, datoriile la cele trei scari totalizau la gaz circa 29.000 de lei. „La cele trei scari erau restante de 29.000 de lei. Vineri am strans 9.000 de lei sa achitam pentu a se da drumul. Ce spun locatarii e treaba lor. Acolo nu s-au facut plati de catre ei. Daca unii platesc si unii nu, e alta problema. Noi facem viramente cu ce incasam. Pe cei de la E.ON nu-i intereseaza ca unul a platit si altul nu. EI are contract pe bloc si taie la tot blocul odata. Debransari individuale se fac la cei care au mai mult de 1.000 de lei datorii la apa. Incercam sa facem tot ce putem, dar e dificil”, a declarat directorul Termo-Service. Potrivit acestuia, unii dintre chiriasii care au fost evacuati au lasat in urma datorii colosale de 50, 60 sau 100 de milioane de lei vechi. Chiriasii spun ca nou-venitilor li se baga aceste datorii pe gat. Aici trebuie sa vina DNA-ul. Milioane si-au bagat in buzunare. Plimba ursul de la Termo-Service la ApaVital si la altii. La blocul din capat CUG sunt datorii de sute de milioane ale unor locatari care nu au nicio problema, nu-s debransati, nu patesc nimic”, a opinat o locatara din bloc.

Sefii Termo-Service au avertizat ca o noua debransare urmeaza sa aiba loc la cartierul de ANL-uri din Metalurgie, unde problemele sunt aceleasi. „Am aflat despre situatia de la blocurile din Pacurari si tensiunile care au aparut. Nu pot sa va dau deocamdata detalii concrete, dar vom merge la acele asociatii si vom cere documentele cenzorilor, vrem sa vedem exact ce s-a intamplat, ce plati s-au facut si unde au fost directionate”, a declarat Ioan Ciobanu, seful Serviciului Asociatii de Proprietari din cadrul municipalitatii.
Comentarii
Adauga un comentariu