Sport

Scandal la Wimbledon: Venus Williams s-a plans de discriminare

Publicat: 01 iul. 2016
1

Dezamagita ca a evoluat joi pe terenul N.18, americanca Venus Williams, fostul lider mondial al tenisului feminin, s-a plans ca jucatoarelor li se acorda prea putin loc pe terenurile principale de la Wimbledon, relateaza presa internationala.

Venus Williams a invins-o joi la Wimbledon pe grecoaica Maria Sakkari (7-5, 4-6, 6-3), dar nu este multumita. De cinci ori castigatoare a acestui turneu de Mare Slem, ea a estimat ca programarea meciurilor dezavantajeaza tabloul feminin. Cap de serie N.8, americanca a fost nevoita sa joace pe terenul N.18.

Dupa meci, cea mai mare dintre surorile Williams a spus: „Nu vreau sa fiu lipsita de respect. Sunt gata sa joc oriunde si oricand, dar toti jucatorii trebuie sa evolueze pe terenurile exterioare. Nu trebuie sa existe inegalitate la acest capitol. Acesta nu e programul ideal pentru femei. Ne-am dori sa avem acelasi numar de meciuri pe terenurile principale. Nu vrem mai mult, vrem sa fie la fel, asta-i tot. Ca sa fiu clara… Vreau doar egalitate intre barbati si femei, asta e ce ma nemultumeste”.

In primele cinci zile ale turneului, 9 meciuri de pe tabloul masculin au fost prevazute pe terenul Central, fata de 6 de pe tabloul feminin.

Reuters aminteste ca sunt destui ani de cand componentii „Big Four” (Novak Djokovic, Roger Federer, Rafael Nadal si Andy Murray) nu au mai jucat pe un teren in afara celor doua principale de la Wimbledon.
Adauga un comentariu