Actualitate

Scandal la PNL Iasi. Liberalii se dezic de proprii parlamentari

Publicat: 16 apr. 2015
1

Soc la PNL Iasi. Liberalii au ajuns sa se dezica de proprii parlamentari pe care ii mai au, dupa ce unii au aprobat proiectul PSD privind pensiile speciale destinate demnitarilor. Unul dintre acestia este si liberalul Grigore Craciunescu, actual deputat de CUG si fost primar al municipiului Pascani. Craciunescu se numara printre demnitarii care si-au dat avizul de principiu pentru a primi o indemnizatie speciala la final de mandat. Concret, în actul normativ ce ar urma sa fie aprobat s-ar introduce un articol nou, prin care se da dreptul alesilor la o indemnizatie pentru activitatea parlamentara. Desi liderii PNL au anuntat ca nu sprijina initiativa, unii dintre liberali nu au tinut cont de aceasta decizie si au anuntat ca vor vota proiectul. Printre acestia se afla si Craciunescu.

„În 2009, ni s-au taiat pensiile, ni s-au diminuat indemnizatiile de parlamentari cu 25 la suta si nu s-a mai revenit la indemnizatiile initiale, mi s-a luat avionul, mi s-au luat masinile, mi s-a luat hotelul, nu cred ca avem asa multe avantaje cei care muncim în Parlament. Eu voi vota pentru acest proiect, votul este individual si nimeni nu-mi poate spune cum sa votez. Doamna Alina Gorghiu (copresedinte PNL – n.r.), îi respect punctul de vedere, e presedinta mea, dar nimeni nu-mi poate spune mie cum sa votez. Votul nu e imperativ, la comanda cuiva”, a spus Craciunescu pentru mass-media centrala. In urma acestor declaratii, liberalii ieseni au anuntat ca nu sprijina afirmatiile deputatului.

„Va anuntam ca pozitiile publice ale domnului deputat Grigore Craciunescu referitoare la pensiile speciale pentru parlamentari nu angajeaza filiala PNL Iasi. Optiunea politica a PNL este de a nu sustine acest proiect de lege daca el va fi adus în dezbaterea Parlamentului”, au mentionat reprezentantii PNL Iasi. Craciunescu se numara printre parlamentarii ieseni care au fost condamnati de catre instanta suprema. Deputatul liberal a fost condamnat la doi ani si sase luni de închisoare cu suspendare, pentru ca în perioada în care a fost primar al municipiului Pascani a încheiat noua acte cu firme al caror reprezentant era fiul sau, unul vizând concesionarea unui teren la un pret subevaluat. Asta nu l-a impiedicat sa-si ceara drepturile parlamentare in continuare.
Comentarii
  • Vai ce soc si ce scandal….Unde e socul si scandalul? Mai iei si bani pe mizeriile astea pe care le scrii,Rotarule?Nu esti numai anti-Adomnitei,esti si impotriva liberalilor.Cred ca te imbraca maica-ta in galben si albastru cand erai mic si la ce mecla ai,sigur nu te avantaja si ai ramas marcat.
    Du-te si fa si tu o munca utila ca ziaristica nu e de tine.

    • Liberalii nu se dezic de titulaturile de turnatori si au fraternizat permanent cu flamura rosie. Ce cauta un Adomnitei,Vozganian,Fenechiu si alti fripturisti in PNL ? Ce cauta acest Craciunescu in parlament si cine la obligat sa mearga acolo pentru a lovi in cei ce au muncit ?

Adauga un comentariu