Eveniment-Social

Scandal la Mitropolia Moldovei. Monah exclus dupa ce a refuzat sa intre în randuiala bisericeasca

Publicat: 27 sept. 2015
1

Anunt extrem de interesant, facut de reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. Concret, institutia a tinut sa arate ca Monahul Teodot a fost exclus de la Manastirea Petru Voda, înca de la sfârsitul lunii iunie 2014.

„Având în vedere unele informatii difuzate în presa, aducem la cunostinta opiniei publice ca Monahul Teodot nu mai face parte din obstea Manastirii Petru Voda, înca de la sfârsitul lunii iunie 2014. La acel moment, având în vedere repetate abateri canonice, Consiliul Manastirii Petru Voda a decis sa nu mai primeasca în obste pe Monahul Teodot, care, refuzând sa intre în rânduiala cuvenita, a parasit acest asezamânt monahal”, au transmis oficialii Arhiepiscopiei Iasilor. De reamintit ca, deja, fostul calugar de la Manastirea Petru Voda a protestat, pe 19 septembrie 2015, împotriva construirii mega-moscheei din Bucuresti, alaturi de alte cateva sute de persoane. Protestatarii au adus atunci 500 de cruci si au tinut o slujba pe terenul alocat de Guvernul Romaniei. De asemenea, in urma participarii lui Teodot, de aceasta data pe 14 septembrie, tot anul acesta, la un protest similar, Patriarhia Româna si-a exprimat dezaprobarea fata de respectiva actiune. Patriarhia a precizat atunci ca Teodot nu mai reprezinta Biserica Ortodoxa Romana (BOR). Peste toate acestea, chiar saptamana trecuta, Marius Rogojina, fostul calugar Teodot i-a trimis o scrisoare, pe care a distribuit-o si în spatiul public, Patriarhului Daniel, în care cerea demisia: „Stim cu totii ca de mai multa vreme sunteti principalul propovaduitor si sustinator al ecumenismului în România. Problema mega-moscheei se încadreaza la ecumenismul inter-religios”, era esenta mesajului lui Rogojina. 

Citeste si: DEZVALUIRI INCENDIARE! Staretul Manastirii Golia, distrus de camatari si jocuri de noroc

Citeste si: Scandal de doua miliarde de lei la Manastirea Golia

Citeste si: Fenechiu saboteaza reabilitarea Mitropoliei pentru a da un tun de milioane de euro
Comentarii
  • Marturisitori au fost, marturisitori sunt inca, si- or fi pe plaiul romanesc pana la sfarsitul veacurilor. Dumnezeu sa le dea putere si izbanda.

  • Preafericirea Sa, zis si „managerul”, declara anul trecut un an omagial al Sfintilor Brancoveni. De ce a trebuit atata circ cu apararea crestinismului cand noi ii aducem cu toata dragostea pe musulmani la noi, la indemnuri „parintesti” trebuie sa-i mai si culcam cu noi in casa, si le mai dam si aprobari de lacasuri de cult. Pentru bani se fac astea. Patriarhia nu primeste un teren pe care construiesc o megabiserica in Turcia ci un camin ( hotel) pt pelerini, de fapt pt clerici. In Turcia nu ai voie sa umblii pe strada in haine preotesti, in schimb noi ii invitam in casa cu toata dragostea. Impotriva islamizarii prin inconstienta au protestat cei din Bucuresti, ca nu a fost doar preotul Teodot. Si a fost un semnal de alarma si pt conducerea Bisericii,nu numai a guvernantilor, prin care Pf Daniel trebuie sa inteleaga faptul ca Biserica nu inseamna doar clerici tinuti sub papuc, ci si popor. Fara popor ei sunt nimeni.

Adauga un comentariu