National

Scandal la instanta intre Bica si Cocos: „Cum va permiteti sa mintiti in halul asta?”

Publicat: 06 mart. 2015
1

Avocatul Alinei Bica, Laura Voicu, a prezentat, la Romania TV, cum a decurs sedinta de judecata la cererea de eliberare din arest a celor implicati in dosarul Bica 2. Se pare ca sedinta a fost una tensionata, Alina Bica acuzandu-i pe Dorin si Alin Cocos ca au mintit cu buna stiinta in declaratiile lor, insa procurorul i-a pacalit astfel ca au ramas in arest.

„Am ajuns intr-un punct in care numai cearta mai este ascultata. In tot ce se intampla nu mai exista nici un fel de logica juridica si atunci trebuie sa ne expunem argumentele ca pe strada, poate asa o sa ne inteleaga cineva”, a declarat avocata Laura Voicu.

Voicu a confirmat existenta unei discutii mai tensionate in instanta in care Alina Bica s-a adresat acuzatorilor sai din familia Cocos.

„Bineinteles ca doamna Bica s-a luat de ei si i-a intrebat: ‘Stimati domni Cocos, mi-ati dat mie ceva? Cum va permiteti sa mintiti in halul asta? Cine v-a spus sa dati de Bica v-a promis ca iesiti afara? Uite ca v-a pacalit procurorul! N-ati dat ce trebuie si ati ramas la puscarie.’ Domnii Cocos au lasat capul in jos si n-au zis nimic”, a relatat Laura Voicu.

Aceasta a afirmat ca Dorin Cocos si fiul sau au fost pacaliti de procurori, iar avocatii nu le-au fost de mare ajutor.

„Avocatii l-au sfatuit prost, in special pe Cocos senior. A crezut ca, daca recunoaste ca a luat 16 milioane in dosarul Microsoft si niste fapte in dosarul Bica 2, atunci pleaca acasa, insa lucrurile nu stau chiar asa: cine scrie de Bica nu pleaca neaparat acasa. Azi chiar i-am intrebat ce cauta in boxa dupa memoriile in aparare pe care le-au facut. S-au uitat in jos”, a spus avocata Alinei Bica.

Pe de alta parte, Voicu a fost mai ingaduitoare cu Alin Cocos, despre care a spus ca plateste pentru faptele tatalui sau.

„Sincer, mi-e mila de Alin Cocos, el sta chiar de pomana in puscarie. Singura lui vina e ca a stat cu tatal lui la masa. Mi se pare incredibil, inimaginabil si mizerabil ca un parinte sa-si atraga copilul in magariile pe care le face”, a spus Voicu.

In ce o priveste pe clienta sa, Laura Voicu a aratat ca terenul care ar fi constituit mita nu apartinea lui Cocos atunci cand decizia ANRP favorabila acestuia a fost luata, iar apoi terenul a fost vandut in mod legal. In plus, mita ar fi neverosimil de mica tinand seama de valoarea despagubirilor acordate de ANRP.

„Cat de retarzi ne crede lumea sa luam mita de 20.000 de euro pentru 60.000.000 euro?” a mai spus Laura Voicu.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins contestatia depusa de Alin Cocos, Dorin Cocos si Alina Bica la prelungirea arestului preventiv pentru inca 30 de zile.

Dorin si Alin Cocos au contestat prelungirea arestului in dosarul Retrocedarilor ilegale, iar procesul s-a judecat vineri la Inalta Curte‎. Alaturi de ei au fost si Alina Bica, dar si fostul ei consilier, Ionut Mihailescu. Singurul care este cercetat in libertate din acest lot este Adriean Videanu.
Comentarii
Adauga un comentariu