National

Scandal la inceputul sedintei de plen a Camerei Deputatilor. Deputatii PDL au amenintat ca parasesc sedinta

Publicat: 18 iul. 2012
1
Deputatii PDL au amenintat, astazi, ca parasesc sedinta Camerei Deputatilor, imediat dupa deschiderea sesiunii parlamentare extraordinare si au solicitat apel nominal pentru verificarea cvorumului de sedinta, informeaza Mediafax.
Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a cerut, la inceperea sedintei, apel nominal si a anuntat ca deputatii PDL parasesc sala.
Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a precizat ca verificarea cvorumului trebuie sa se faca doar inainte de un vot final.
Viceliderul PNL Eugen Nicolaescu a spus ca solicitarea lui Toader este excesiva.
Cristian Boureanu, deputat PDL, a spus ca pentru a incepe sedinta extraordinara trebuie cvorum.
Zgonea a supus la vot ordinea de zi si a spus ca s-au inregistrat 113 voturi „pentru” si ca este cvorum.
PDL a cerut o pauza de consultari, iar liderii de grup s-au consultat in sala. Eugen Nicolaescu a anuntat ca nu s-a ajuns la nicio concluzie si ca in acest moment se pot continua lucrarile fara nicio abatere de la regulament.
Toader a cerut sa se reia votul asupra ordinii de zi pentru a introduce doua puncte, si anume solutionarea situatiei deputatilor Sergiu Andon si Florin Paslaru si prezentarea de catre premierul Victor Ponta a unei informari privind cele 11 puncte discutate cu Comisia Europeana. Zgonea a refuzat aceasta propunere.
Lucrarile Camerei Deputatilor continua in prezenta deputatilor PDL.
Camera Deputatilor urmeaza sa discute legea privind atributiile Curtii Constitutionale.Adauga un comentariu