Eveniment-Social

Scandal la CJ pe banii primariilor din judet

Publicat: 15 dec. 2014
1

@ Primariile din judet isi vor putea achita o parte din datoriile acumulate in timp chiar la finalul acestui an @ Dupa cateva zile de scandal, consilierii judeteni au reusit sa imparta cateva miliarde de lei vechi catre autoritatile locale, criteriul de atribuire a fondurilor fiind principalul impediment in alocarea banilor

Consilierii judeteni au reusit ieri dupa trei incercari sa aloce cateva miliarde de lei vechi pentru localitatile din judet in contul unor arierate ce trebuiau achitate cat mai urgent. Sedinta de ieri a Consiliului Judetean nu a fost insa lipsita de incidente. Executivul CJ Iasi a propus ca fondurile sa fie alocate dupa un criteriu ce tine de suprafata localitatilor, in vreme ce majoritatea din plen a cerut ca banii sa fie dati si in functie de populatie. In total au fost alocati 562 mii de lei, fonduri ce trebuie cheltuite pana la data de 19 decembrie de fiecare localitate in parte.

„Propunerea noastra este aceeasi ca si pana acum, adica 60 la suta suprafata si 40 la suta populatie pentru ca este mai avantajos pentru cetatean. Nu mai vrem sa intram in polemica. Proiectul de astazi (ieri – n.r.) a fost votat asa cum l-am propus noi. Se pun astfel pe picior de egalitate toate localitatile din judet, in contrapartida cu propunerea actualului presedinte al Consiliului Judetean Iasi”, a spus Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni PSD. In schimb, presedintele CJ Iasi a sustinut ca majoritatea PSD nu a alocat corect banii si ca primariile mici au fost dezavantajate.

„Propunerea mea a fost aceea de a sprijini si comunitatile mici mai dezavantajate, dar majoritatea din Consiliu a venit cu o alta propunere ce avantajeaza localitatile mari”, a spus Cristian Adomnitei, presedintele CJ Iasi. Decizia luata de plenul CJ a starnit si nemultumirea parlamentarilor opozitiei.

„Este o decizie democratica luata de majoritatea din Consiliul Judetean. Ar fi fost pentru prima data in ultima vreme cand cei din mediul rural ar fi avut sansa sa obtina ceva mai multi bani, insa majoritatea PSD a adoptat hotararea pe criteriul lor care a avantajat primarii pe care ii au in orasele judetului. Si asta chiar daca au foarte multi primari in mediul rural”, a spus deputatul Petru Movila, presedintele PMP Iasi.
Adauga un comentariu