Eveniment-Social

Scandal la Aeroportul Iasi. La mijloc sunt peste 3 miliarde de lei

Publicat: 24 oct. 2016
1
@ Sefii judetului au cerut explicatii de la conducerea Aeroportului Iasi, pentru cateva miliarde lei vechi care au fost trecute ca si profit @ Lucrurile au stat insa altfel, iar alesii judetului trebuie sa decida cum vor fi inregistrati acesti bani 
 
Situatie incredibila la nivelul unei regii subordonate Consiliului Judetean Iasi. Aeroportul Iasi, unde director este liberalul Marius Bodea, a incercat sa treaca o suma de bani ca profit in bugetul pe anul trecut, in conditiile in care banii erau inregistrati in alta parte. Conducerea Consiliului Judetean Iasi a aratat ca nu este de acord cu solicitarea Aeroportului de a trece cei peste 340 mii lei la sectiunea profit.

„Printr-o adresa inregistrata la Consiliul Judetean Iasi, R. A. Aeroportul Iasi a formulat, in temeiul Legii nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, cu modificarile si completarile ulterioare, plangere prealabila, solicitand revocarea partiala a hotararii Consiliului Judetean Iasi nr.188/28.07.2016 privind situatiile financiare incheiate la 31.12.2015 de catre R. A. Aeroportul Iasi, in ceea ce priveste obligatia de plata a supracompensatiei in suma de 348.548 lei, potrivit incredintarii serviciului de interes economic general. Urmare analizei plangerii prealabile, s-a constatat ca aceasta se intemeiaza pe opinia R. A. Aeroportul Iasi potrivit careia suma de 348.548 lei reprezinta profit si nu supracompensatie, asa dupa cum cum s-a stabilit prin hotararea Consiliului Judetean Iasi nr. 188/2016″, se arata in adresa presedintelui CJ Maricel Popa.

Consilierii judeteni vor analiza situatia si cel mai probabil plangerea aerogarii va fi respinsa. „Chiar daca R. A. Aeroportul Iasi isi mentine punctul de vedere exprimat la data adoptarii Hotararii Consiliului Judetean Iasi, precizand ca aceasta suma reprezinta profit, prin prisma prevederilor actelor de atribuire a serviciului de interes economic general catre R. A. Aeroportul Iasi de catre judetul Iasi, precum si a deciziilor europene privind ajutorul de stat sub forma compensatiei pentru indeplinirea obligatiei de serviciu public acordat anumitor intreprinderi carora le-a fost incredintata prestarea unui serviciu de interes economic general, aceasta suma reprezinta o supracompensatie. Avand in vedere cele mentionate, propun spre dezbaterea plenului Consiliului Judetean Iasi proiectul de hotarare privind respingerea plangerii prealabile formulata de R. A. Aeroportul Iasi pentru revocarea partiala a Hotararii Consiliului Judetean Iasi”, se mai arata in adresa lui Maricel Popa. 
Comentarii
  • Radio Erevan :Este adevarat ca este scandal la Aeroportul Iasi din cauza banilor?. Raspuns : Da..numai ca nu e la Aeroport , e la Consiliul Judetean Iasi , si da e din cauza banilor, dar nu lipsa ci in plus.
    Radio Erevan: E adevarat ca daca din venituri scadem cheltuielile obtinem profit ? Da, intr-o economie normala guvernata de legea universala a contabilitatii, dar nu la Consiliul Judetean Iasi, unde legea e PSD.

Adauga un comentariu