Local

Scandal intre frati! O institutie, salvata de neintelegerile pe o mostenire!

Publicat: 03 oct. 2014
1

@ Dupa ce a functionat aproape un secol intr-o cladire din oras, aceasta institutie este in pericol de evacuare @ Desi sunt afectati direct de aceasta retrocedare, chiriasii acestei cladiri nu pot face nimic @ Singura salvare a functionarilor care lucreaza aici vine de la o cearta intre frati

Retrocedarea cladirilor din Iasi catre fostii proprietari continua sa creeze probleme unor institutii care isi desfasoara activitatea de ani de zile in aceste imobile. Una din aceste institutii este si Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi. La acest moment Directia este inca in asteptarea rezolvarii diferendelor dintre mostenitorii cladirii in care isi desfasoara activitatea pentru a vedea cine va fi proprietarul cu drepturi depline. Problema nu este noua, de luni bune discutandu-se despre o mutare a celor de la DRDP Iasi intr-un nou sediu, vorbindu-se la un moment dat de o achizitie de 2 milioane de euro. DRDP functioneaza in cladirea situata pe Strada Gh. Asachi numarul 19 inca din 1920. Directorul institutiei sustine ca problema afecteaza direct activitatea directiei, dar rezolvarea ei sta in mainile altora, mai precis a Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) si a familiei careia i-a fost retrocedat imobilul.

Deocamdata nu este nimic clar. Cladirea ar trebui retrocedata unor frati care nu s-au inteles inca asupra modului in care vor actiona. Noi nu am vrea sa ne mutam, dar totul depinde de cum se vor intelege cei de la CNADNR cu noul proprietar. Avand in vedere fondul istoric si compartimentarea sediului actual, dupa necesarul nostru, este recomandat sa-l achizitionam pe acesta si nu sa cumparam sau sa inchiriem alta cladire. Daca se va putea, actuala cladire va fi rascumparata si nu ne vom muta, daca nu va trebui cautat un nou sediu, dar inca nu stim ce va fi„, au declarat reprezentantii DRDP Iasi.
Adauga un comentariu