National

SCANDAL in SISTEMUL MEDICAL din Romania! Medicii sunt obligati sa munceasca la negru!

Publicat: 01 sept. 2016
1
Sindicalistii din sanatate de la spitale din Dolj si Olt sustin ca medicii sunt obligati sa munceasca „la negru„, si in luna septembrie, dupa ce s-a intamplat acelasi lucru, in luna august, neavand semnate contractele pentru efectuarea garzilor, si reclama faptul ca Inspectia Muncii nu s-a sesizat. La nivelul Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova din peste 300 medici care efectueaza garzi, doar 20 au semnat contractele, potrivit sindicalistilor care afirma ca si in luna septembrie, la fel ca si in august, personalul medical va lucra ilegal.

Citeste si: BREAKING NEWS! SCANDAL FARA PRECEDENT, DEMISII si INJURATURI ca la usa cortului la un spital din Bucuresti! – VIDEO

„Nu s-au semnat, pana acum, contractul. Au semnat medicii de la Neonatologie si Chirurgie III, asta inseamna maximum 20 de doctori. Graficul este aprobat, este intocmit, probabil ca vor face, ca si in august, garzi fara contract. Ceea ce nu mi se pare normal este ca nici ITM, nici Ministerul Muncii nu iau atitudine, pentru ca, pana la urma, este o munca la negru. Ei vin nu vor sa lase oamenii fara ingrijiri medicale, dar autoritatile nu apreciaza acest lucru. Ba chiar se bazeaza pe faptul ca medicii isi vor desfasura in continuare activitatea si ii lasa asa, fara sa ii plateasca corespunzator. Speculeaza”, a declarat presedintele Federatiei Sindicale Hipocrat Romania, Ion Cotojman.

Citeste si: ALERTA in sistemul medical! In caz de URGENTA romanii se vor prezenta DEGEABA la spitale!

„Pe mine ma intereseaza ca oamenii au muncit la negru, timp de o luna. Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Munca de ce sunt platiti? Ei stiu situatia. A venit vreunul sa intrebe vreun manager: nu cumva oamenii astia muncesc la negru? Am riscat o luna si toti colegii de la Slatina, mai putin cinci-sase, care au semnat contractele, au lucrat ilegal, expunandu-se pe proprie persoana la toate riscurile malpraxisului, fara asigurare, fara nimic. Si acum sa astepte inca o luna?”, a declarat vicepresedintele Federatiei Hipocrat, doctorul Catalin Dudu.



Adauga un comentariu