Actualitate

Scandal imobiliar in Pacurari! Un politician din PSD este implicat in aceasta afacere

Publicat: 17 aug. 2016
1

@ Un politician din Iasi a reusit sa starneasca furia unui intreg cartier @ Acesta este pe cale sa ridice un turn urias intr-o zona aflata in apropiere de centrul orasului @ Oamenii din zona au anuntat ca vor protesta pana cand politicianul va renunta la proiect @ Zona a ajuns sa fie vanata de tot mai multi rechini imobiliari in ultimii ani de zile

Locatarii unei zone din Pacurari au starnit o adevarata revolta impotriva proiectelor imobiliare din cartierul lor. Cateva zeci de persoane din strada Toma Cozma s-au revoltat împotriva unui proiect care, odata realizat, le poate pune in pericol locuintele. Proiectul in cauza ii apartine consilierului judetean PSD Cristian Stanciu, administratorul Fundatiei Ecologice Green (FEG), printr-o societate, Mercons Top SRL. Firma administrata de alesul PSD a concesionat în luna ianuarie 2014, pe o perioada de 15 ani, un punct termic cu o suprafata de 438 metri patrati si un teren aferent de 956 metri patrati, peste care va ridica un turn. Proiectul a fost aprobat in vremea fostului primar Gheorghe Nichita, de care alesul PSD era foarte apropiat. Oamenii din cartier au semnalat inca de atunci problemele, insa nimeni nu i-a luat in seama.

In zona mai exista un alt proiect al firmelor Great Lakes Construction SRL Iasi si Next Capital Investments SRL. Acestea au un proiect aprobat de organismele municipalitatii pentru un imobil P+10, cu toate avizele necesare la zi. Dezvoltatorul detine si aviz din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta in care se arata ca acolo se poate intra cu autospeciala in caz de nevoie. Avizul cuprinde si un studiu geotehnic pentru ridicarea in siguranta a cladirii. Cu toate acestea, in urma unor discutii cu vecinii, s-a hotarat construirea unui imobil P+4 pentru a nu iesi din peisajul zonei. In aceste conditii, nu este normal ca un afacerist ca Stanciu sa continuie cu proiectul sau de zece etaje. De altfel, acest lucru a starnit si nemultumirea oamenilor.
„Dorim sa va informam asupra unei situatii aparute datorita intentiilor ferme ale unor dezvoltatori imobiliari de a realiza anumite constructii intr-o zona total inadecvata acestui scop. Mai exact, este vorba de un perimetru situat in interiorul cvartalului de blocuri Pacurari (vechi), intre blocurile din strada Toma Cozma nr. 9 si strada Garabet Ibraileanu nr. 6 – 10. In aceasta zona se doreste construirea unui bloc de locuinte si transformarea unui punct termic in cladire pentru birouri, existand pentru acestea elaborate proiecte de hotarare si certificate de urbanism. In urma publicarii de catre Primarie a proiectelor de hotarare, un mare numar de locatari din zona si de asociatii de proprietari au adresat diverse memorii catre Primaria municipiului Iasi, in care se exprima totalul dezacord cu privire la construirea unui bloc de locuinte sau a oricarei alte constructii in aceasta zona, precum si la realizarea unei cladiri cu destinatie birouri in aceeasi zona”, au sustinut oamenii.

Risc de prabusire

Iesenii din Toma Cozma au explicat si ca in cazul in care proiectul este dus la capat vor aparea probleme si cu accesul in cartier. „Accesul in zona este extrem de dificil, deoarece se poate realiza spre strazile Toma Cozma si Garabet Ibraileanu doar prin niste alei inguste, care nu permit circulatia in ambele sensuri. In prezent, pe aleile respective se creeaza frecvente ambuteiaje, dar situatia va fi intolerabila atunci cand practic se va tripla numarul de autoturisme ale locatarilor din zona. In plus, riscul geotehnic pentru aceasta zona este major. Punctajul rezultat pentru acest teren este de 19, iar riscul major are un punctaj intre 15 si 21. Aceasta rezulta din incadrarea la categorii de maxima dificultate a factorilor: conditii de teren, apa subterana sau vecinatati. In principal, blocurile din amonte si din aval si casele din aval sunt in real pericol din cauza posibilitatilor de alunecare a terenului, dar acest pericol se extinde la o zona mai mare din cauza realizarii unei constructii masive, care ar depasi cu mult toate blocurile din cvartal. Precizam ca proiectul noului PUG mentioneaza printre ariile cu hazard la alunecare mare versantul Copou Vest, care include si terenul in discutie”, au mai spus oamenii in memoriul adresat municipalitatii iesene.

Vezi aici Scrisoare locatari strada Toma Cozma !
Comentarii
 • Toata lumea e satula de acesti infractori marca FEG -Stanciu. Batranul, un vechi politruc ce s-a plimbat prin toate partidele si cu PENSIE BABANA- si-a invatat plozii arta furtului-e o meserie si asta!!! E foarte greu de scapat de ei, asa cum greu e de scapat si de clanul Burlea si de piticul(fara minte) pufi Oprea si de vacile POPA si GAVRILA.

 • Pe sos.Tudor Neculai (vis-a-vis de Cimitirul Sf.Vasile) este situatie similara. S-a construit un bloc ce pune in pericol locuintele situate in aval, la acestea aparand fisuri profunde. Proprietarii sunt disperati. De ce nu se ia nicio nasura impotriva celor care emit avizele pentru edificarea unor astfel de constructii? Desigur raspunsul il stie toata lumea! Cum e posibil sa dai aviz pentru blocul de la adresa mai sus mentionata iar pentru constructia unei anexe la un imobil situat in aval pe str.Arh.Berindei sa raspunzi negativ la solicitare motivand ca zona prezinta pericol de alunecare teren. Este inadmisibil ce se intampla! Oare se va stopa vreodata acest fenomen in Iasi?

 • Răspuns: Acest fenomen se va stopa atunci cînd POLITICIENII nu vor mai putea influenţa numirile de directori în diferite instituţii.

  • Mai bine zis, acest fenomen se va stopa cand oamenii vor iesi in strada la protest. politicienii nostri nu vor renunta niciodata la chestii de influenta pentru ca asta e mentalitatea dracului pe care au acaparat-o dupa 1990,,,ca inainte ii ciuruia raposatul 🙂

 • Mizeria se v-a sfarsi cand vom calca in picioare noroiul politic, sclavii din justitie.
  Stiu! Romanul e Prost si inghite prea mult. Dar si cand se v-a umple paharul…, ce a fost la revolutie o sa fie o gluma delicata!

 • Asta ati ales d-lor la ultimile alegeri .. de fapt aceiasi hoti care in loc sa observe ambuteiajele din zon spital CFR si Garabet Ibraileanu si S-O REZOLVE ei ce fac, o acutizeaza mai tare. Bravo ” desteptilor ” … Informez primaria Iasi ca si locatarii din zona Ibraileanu platesc impozite si taxe si ca atare au dreptul la parcari si la acces civilizat la scarile blocurilor de locuinta . In prezent nu poti sa-ti descarci mobila sau un bun de folosinta indelungata datorita aleilor iguste cu sens unic…. imagineati-va ce va fi cand se va construi acest bloc… Cat despre proiect – ar trebui luati la puricat cei care au facut studiul geo la aceasta cladire si cei care au dat avizele …

 • A, era sa uit- d-lor de la primarie si mediu care sariti in sus de zece metri cand e vorba de taiat in copacel, ia spuneti onor d-stra cata vegetatie va desparea din zona cu ocazia construiriui acestui bloc… nu se aude ????
  D-lor de la primarie care ati dat avize – v-ati pus problema de ce este pastrata cu sfintenie vegetatia de pe dealul pacurari- copou – ce nu se aude ???

 • D-le Primar Chirica aveti posibilitatea sa opriti aceasta constructie, ce ar putea avea urmari catastrofale pentru blocurile din zona, construite in anul 1958. Cred ca nu vreti sa puneti in pericol viata a sute de oameni, locuitori ai blocurilor din acest vechi cartier pentru a da curs unor interese de grup ( patronate de dl. Cristian Stanciu) ! Pe aleea din spatele blocului 5, str. G. Ibraileanu este deja, de anul trecut, o groapa cu diametru de cel putin 1 m, aparuta in urma alunecarilor/surparilor de teren si acoperita acum cu niste resturi de materiale, probabil de la renovarea unui apartament. Ar fi tare bine daca ati putea sa va faceti timp sa treceti prin zona sa va convingeti ! Nu e suficient c-ati castigat alegerile, important este sa dovediti ca meritati castigarea lor ! Va rugam sa anulati, din motive absolut justificate (risc major pentru viata locuitorilor din cartier), aprobarea data de Dl. Nichita !

Adauga un comentariu