Actualitate

Scandal fara precedent provocat de un deputat iesean! Toti au riscat ca sa-l salveze!

Publicat: 14 oct. 2015

@ De la o problema care parea rezolvata, lucrurile au luat o intorsatura cu totul neasteptata pentru un parlamentar iesean @ Chiar imaginea Romaniei are de suferit pe plan extern, din cauza smecheriilor facute de acest parlamentar @ Ieri, Consiliul National de Integritate a aruncat bomba in mod oficial @ Toti sunt suparati ca o decizie judecatoreasca nu este respectata

Scandalul privind decizia comisiei juridice din Camera Deputatilor, de a nu-l exclude din Parlament pe deputatul iesean Constantin Adascalitei, ia o amploare cu totul imprevizibila. Dupa ce, in urma cu cateva zile, a aratat ca este mai smecher decat oricine, chiar decat o decizie judecatoreasca, Constantin Adascalitei a ajuns acum intr-o situatie ridicola. Tine cu dintii de scaunul de parlamentar, in conditiile in care judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au decis ca s-a aflat intr-o situatie de incompatibilitate in vremurile in care era vicepresedinte la Consiliul Judetean Iasi. Ieri, reprezentantii Consiliului National de Integritate (CNI) au cerut din nou Parlamentului sa analizeze situatia in care se afla deputatul iesean Constantin Adascalitei.

„Având în vedere faptul ca au trecut mai bine de sase luni de la decizia Înaltei Curti de Casatie si Justitie prin care s-a respins recursul deputatului ADASCALITEI CONSTANTIN împotriva sentintei Curtii de Apel Iasi, cu consecinta mentinerii ca legal si temeinic a raportului de evaluare emis de A.N.I. cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia, precum si faptul ca, pâna la acest moment, Comisia juridica, de disciplina si imunitati din Camera Deputatilor nu a depus diligentele necesare privind încetarea de drept a mandatului de deputat, Consiliul National de Integritate, în calitatea sa de garant al independentei operationale a Agentiei, solicita Parlamentului României aplicarea si respectarea deciziei Î.C.C.J., precum si a actelor emise de A.N.I., ramase definitive conform prevederilor legale, si care comporta consecinte juridice”, se arata intr-un comunicat remis ieri de CNI. Este una dintre putinele dati in care reprezentantii acestei institutii se implica atat de clar in scopul punerii in aplicare a unei hotarari judecatoresti.

Este afectata imaginea Romaniei pe plan extern

Membrii CNI mai sustin ca, din cauza neaplicarii acestei decizii judecatoresti, este afectata imaginea Romaniei in plan international. Mai concret, Romania arata acum ca nu-si poate respecta angajamentele internationale.”C.N.I. atrage atentia cu privire la faptul ca neaplicarea deciziilor A.N.I., confirmate definitiv si irevocabil de instantele de judecata, afecteaza angajamentele asumate de România în ceea ce priveste prevenirea si combaterea incidentelor de integritate ori a fenomenelor de coruptie. Mai mult, Consiliul apreciaza faptul ca respectarea ordinii juridice în statul de drept este o obligatie care incumba Parlamentului României, în calitatea sa de autoritate legiuitoare”, au mai precizat reprezentantii institutiei.

„Consiliul National de Integritate este un organism reprezentativ, cu activitate nepermanenta, format în prezent dintr-un numar de membri desemnati de catre fiecare grup parlamentar din Senat, plus grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor, reprezentanti ai Ministerului Justitiei, Ministerului Finantelor Publice, Asociatiei Municipiilor din România, Asociatiei Oraselor din România, Asociatiei Comunelor din România, precum si reprezentanti ai functionarilor publici”, au completat acestia. Cu siguranta ca cei de la CNI si de la ANI nu vor lasa lucrurile asa. Exista deja informatii ca vor fi depuse plangeri penale impotriva celor care nu vor sa aplice hotararea judecatorilor. Inspectorii de la ANI l-au verificat din oficiu pentru perioada 26.06.2008/4.05.2012 si au constatat ca o firma la care era asociat, SC Olimpic 2000 SRL, a avut un contract de prestari servicii cu SC Lucrari Drumuri si Poduri SA. Ultima firma mentionata se afla in subordinea CJ si ar fi avut un contract de aproximativ 3.000 de lei cu firma la care era asociat Adascalitei.

„Nu este o decizie a Inaltei Curti anexata la raportul ANI. Nu se vorbeste de incompatibilitatea consilierului judetean si nici de cea a deputatului Adascalitei. Se invoca un recurs, unde am intors eu dosarul de la Curtea de Apel pentru a judeca ineptiile din raportul ANI, unde ei spuneau ca eu am incasat 3.000 lei, cand de fapt am platit acei bani”, a replicat Constantin Adascalitei, intr-o declaratie anterioara.
Comentarii
  • Un contract cu o firma publica, de 3000 lei este o grava afectare a imaginii Romaniei.O spaga de 3 milioane euro,sau mult mai muilt este un titlu de glorie.Important este din ce partid faci parte si cine se ocupa de verificarea integritatii.Daca pui lupul paznic la oi nu-i de mirare ca plevusca sa fie decimata iar rechinii sa fie sustinuti si trecuti cu vederea pentru ca altfel, rup plasa persoanelor imaculate de la ANI care rezolva tot in tara asta.

    • cum adica ,nu conteaza suma,nu!! conteaza ca el este un hot ,infractiunea conteaza,ce eera mai bine daca fura 1.000.000 euro asta sa inteleg din comentariul tau ! deci daca unul fura o gaina de 20 lei si sta de 3 ani la puscarie e bine,daca un deputat fura 3000 de lei el e prostul ca nu a furat mia mult si nu trebuie pedepsit !!! doarmne ce tara de ***** am ajus

    • Ani de zile la Lic Mageron a fost directoare Calin Ionela.La fiecare aniversare il aducea pe Ctin Adascalitei si ii inchina adevarate ode de preaslavire.Se lauda peste tot ca e omul lui Adascalitei, ca nimeni nu a poate inlocui.Anul trecut a fost numita bursc director la Sc Codreanu -fost 26-fiind demis directorul de drept al scolii, un om de exceptie.Tot Adascalitei a numit-o director, indatorat fiind lui Ionela Calin pentru voturile din campanie.Mare rusine!!!!

  • În atenția celor de la ANI și nu numai. Dacă ați fi fost interesați în adevăratul sens al cuvântului de rezolvarea acestui caz, se rezolva de mult. Printre multe altele o mare parte dintre ”afacerile” lui Adăscăliței sunt făcute cu și prin intermediul lui Dadu Vasile, primarul de la Probota. La acesta din urmă se regăsește avere nedeclarată de speriat, mașini de tot felul, utilaje agricole tot la fel și multe multe proprietăți. A ajuns la împărțitul acestora pe cunoștințe ca să poată păcăli autoritățile. Nici declarația de interese nu e ”ortodoxă”, dar o are pe soră-sa grefieră la tribunal și îi rezolvă, multe. Mai schimbă o soluție direct de pe portal, mai fură vreo chitanță…

  • bai hahalerelor ce sunteti hahalere ,omul e nevinovat,uitati ce fata de idiot solemn are,vinovati sint pulimea care l-a trimis acolo unde nu-i era locul.

  • amirlanitei asta este un impostor care a smenuit licitatii a furat spatii,cladiri si terenuri binenteles ajutat de infractorii nichita si po,rcu de simirad LA PUSSCCAAAAARRRRIIIIIEEEEEEEEEEEEEEEEEE analfabetule

  • parvenit mafiot,din un muncitor mediocru ,luptator clandestin , si paznic, a ajuns mare DEPUTAT. AR TRTEBUI SA TE ANGAJEZI LA CUG SA NU-TI EI SALARIU ANI DE ZILE,EXCROCULE,NU SA NE FURI PE NOI IESENII,ACUM NU-TI MAI INCAP BANII IN CONTURI CORUPT,MAFIOT,ASTA LE MESERIA ,NICI CA MUNCITOR NU STIA O MESERIE. A FACUT FACULTATE PE SPAGI CIND ERA PAZNIS SI LUPTA CLANDESTIN PE DEALURILE CETATUI.

Adauga un comentariu