Actualitate

Scandal de zile mari! Sute de ieseni acuza autoritatile, dupa ce au ajuns in aceasta situatie revoltatoare – FOTO

Publicat: 15 ian. 2016

@ Numeroase familii au sarit cu acuze la adresa autoritatilor din Primarie, dupa ce au fost lasati in intuneric @ Oamenii spun ca, desi problema este a tuturor locuitorilor, alesii locali au decis ca energia electrica sa fie intrerupta doar intr-o anumita zona @ Acestia sunt de-a dreptul revoltati, mai ales ca singura zona luminata din localitate este cea in care primarul comunei si-a deschis o mica afacere 

Sute de ieseni au fost lasati intr-o bezna totala, dupa ce operatorul E.ON Moldova a oprit furnizarea energiei electrice pe raza intregii localitati. Se intampla in Sorogari, localitate aflata in Zona Metropolitana Iasi care, de joi, 14 ianuarie, nu mai beneficiaza de iluminat public, iar asta din cauza faptului ca Primaria Aroneanu nu a achitat vreme indelungata facturile catre furnizorul de electricitate. Iesenii care locuiesc in Sorogari sunt scandalizati de faptul ca, din intreaga comuna, doar ei sunt cei care au de suferit din cauza neachitarii facturilor catre operatorul de electricitate, asta desi vina este a intregii comune.

„Am ramas in bezna totala, iluminatul public nu functioneaza si nu se mai vede nimic in tot Sorogariul. Am sunat la cei de la E.ON sa vedem ce s-a intamplat, iar ei ne-au spus ca iluminatul a fost oprit din cauza neachitarii facturilor pentru o perioada indelungata, adica s-au adunat datorii foarte mari. Este scandalos ca, din toata comuna Aroneanu, numai localitatea Sorogari a ramas in bezna, in rest functioneaza iluminatul. Singurul loc din Sorogari care straluceste si e iluminat complet este baza sportiva, acolo unde primarul Benone Moruzi detine bar si magazin. Nu inteleg de ce doar in Sorogari a fost oprit curentul, iar zona unde are bar primarul e plina de lumina. E adevarat ca aici, in Sorogari, sunt multi contestatari ai primarului, dar nu se poate sa fim tratati asa, vin alegerile, iar lumea este afectata serios de aceasta problema”, a spus Marius, iesean ce locuieste in zona Sorogari.

Datorii uriase ale Primariei Aroneanu catre E.ON

Se pare ca Primaria Aroneanu inregistreaza datorii de circa 60.000 lei catre furnizorul de energie electrica E.ON Moldova. Intrebat despre problema iluminatului public, primarul comunei Aroneanu a precizat ca, cel mai probabil, iluminatul stradal din localitatea Sorogari vine in urma datoriilor inregistrate catre furnizorul E.ON. Acesta a adaugat faptul ca se vor face platile catre operatorul de energie electrica imediat ce va fi finalizat bugetul de venituri-cheltuieli al comunei pentru noul an, iar zona bazei sportive nu a fost afectata deoarece aceasta este incadrata in categoria punctelor de consum gospodaresti, si nu este afectata de iluminatul public stradal.

Citeste si: SCANDALOS! Primarul si-a construit un bar in mijlocul unui proiect european – FOTO

„Este posibil ca aseara sa fi fost probleme cu iluminatul, stiu ca viceprimarul a mers in zona. Datorii sunt cu siguranta la E.ON, este vorba despre aproximativ 600 – 700 milioane (lei vechi – n.r.). Asteptam sa finalizam bugetul pentru a putea face platile catre E.ON. In momentul de fata, nici plata salariilor nu am facut-o, pentru ca asteptam finalizarea bugetului. Zona bazei sportive este iluminata pentru ca punctele de aprindere sunt diferite. Iluminatul public functioneaza intr-un mod, cel din punctele gospodaresti in alt mod”, a declarat Benone Moruzi , primarul comunei Aroneanu.

Bar construit la baza sportiva facuta cu fonduri europene

Locuitorii din Sorogari l-au reclamat in repetate randuri pe primarul comunei Aroneanu, dupa ce acesta si-ar fi deschis un magazin in parcarea bazei sportive din localitate. Aceasta baza sportiva, construita cu ajutorul fondurilor europene, a fost finalizata in urma cu aproximativ 3 ani, iar la scurt timp dupa asta, a fost solicitata concesionarea unei suprafete de 20 mp de teren in apropierea stadionului, acolo unde a fost amendajat un bar, unde clientilor le este pusa la dispozitie infrastructura construita pentru baza sportiva. Problema, spun oamenii, este ca terenul pe care primarul l-a primit face parte din proiectul european, iar legea interzice modificari pe astfel de proiecte. Se pare ca terenul respectiv a fost concesionat la un tarif de 200 lei lunar, in conditiile in care investitia din fonduri europene este estimata la circa 170.000 euro. „Acel chiosc despre care spunea initial s-a transformat intr-un magazin mai mare, cu temelie, curent electric, gresie si tot ce are nevoie. Este bar, magazin si aprozar. WC-ul pentru arbitri este transformat in WC-ul pentru clientii barului, toata lumea il foloseste. La teren e mereu aglomerat pentru ca se vine la magazin cu masinile, cu carutele”, au spus localnicii din Sorogari.
Comentarii
  • Nu este adevarat nimic, la noi la Dorobanti, sat al comunei Aroneanu, se intampla la fel din cauza ca responsabil cu iluminatul public este unul din Aroneanu care atunci cand se imbata se duce sa mai regleze un pic contactorii iar primarul nefiind din comuna nu vede cand este intrerupta lumina pe strada.

  • eu stau in nicolina 1 si se opreste lumina la greu ,le dai tel si te lamureste ,se lucreaza pe mmai multe strazi.,mai zi ceva in 2016 ca in epoca de aur

Adauga un comentariu