Local

Scandal cat casa la o importanta institutie din Iasi. Ancheta exploziva pe masa procurorilor

Publicat: 06 feb. 2015
1

@ Un scandal national ar putea zgudui si o institutie din Iasi @ Directorul institutiei este sustinut politic si nu a fost demis din functie, desi este cercetat in mai multe dosare @ Cercetat penal pentru mai multe fapte de coruptie, numele directorului apare intr-un nou dosar care arata faradelegile pe care le-a facut @ Toate invinuirile sale au legatura cu o firma care a primit mai multe milioane de lei si a realizat niste lucrari de proasta calitate in mai multe zone ale Iasului

Una din firmele care erau preferate de Administratia Bazinala de Ape Prut-Barlad atunci cand se luau decizii pentru incheierea unor contracte cu sume uriase pentru diferite lucrari de consolidare a digurilor a intrat din nou in vizorul procurorilor anticoruptie. Este vorba despre firma Lescaci Com careia i-au fost atribuite contracte pe sume uriase fara licitatii, desi lucrarile facute de aceasta firma in zona Moldovei au fost de proasta calitate si nu s-au luat masuri. Verificarile vor fi reluate dupa ce ieri Directia Nationala Anticoruptie a decis urmarirea penala a fostului ministru al Mediului si Padurilor, Borbely Laszlo, unul dintre sustinatorii lui Corneliu Cretu.

Citeste si: Revoltator! Un director anchetat de DNA a primit cadou 6 miliarde de lei

In cursul anului 2011, în calitate de ministru, fostul ministru a primit de la Ciocan Ioan, administrator al SC Lescaci Com SRL Negresti Oas, foloase necuvenite, constând în renovarea si utilarea unui apartament, în valoare de 80.952 lei, pentru a-si exercita influenta asupra unor functionari din cadrul Administratiei Nationale „Apele Române” , institutie aflata în coordonarea Ministerului Mediului si Padurilor. Ministrul s-a folosit de functia pe care o avea pentru a determina mai multi directori din deconcentrate sa favorizeze licitatiile firmei Lescaci Com. Dupa cum s-a mai precizat, unul dintre directorii care a semnat contracte cu aceasta firma, prin Administratia Bazinala de Ape Prut-Barlad, este Corneliu Cretu.

Un nou contract pe ochi frumosi

Decizia procurorilor DNA vine dupa ce anul trecut acestia au decis trimiterea in judecata a mai multor acuzati intr-un scandal in care a fost vizat Laszlo Borbely, fostul ministru al Mediului si Padurilor, acuzat ca a protejat firma SC Lescaci Com SRL Negresti-Oas, oferindu-i mai multe contracte pe bani multi prin tara. Procurorii l-au pus sub acuzare si pe patronul firmei in cauza, dupa ce societatea a incasat mai multi bani de la structurile subordonate ministerului, printre care si cea de la Iasi.

Citeste si: Dezvaluiri incendiare! Un scandal de coruptie la cel mai inalt nivel loveste Iasul!

De altfel, firma patronata de Ciocan a colaborat strans cu Corneliu Cretu in ultimii ani de zile. Astfel, desi societatea are probleme, la sfarsitul anului trecut firma lui Ciocan s-a ales cu un contract frumos si pentru suprainaltarea digului de pe malul drept al Prutului in zona Sculeni pentru care a incasat sume consistente. Este vorba de un contract oferit firmei SC Lescaci Com SRL Negresti-Oas, apropiata de fostul ministru Laszlo Borbely, pentru suprainaltarea digului de la Sculeni pe o distanta de cativa kilometri. Societatea va incasa 5,6 miliarde de lei de pe urma acestui contract incheiat in luna noiembrie. Contractul a fost incheiat brusc, fara prea mult tam-tam, pentru ca firma din Negresti-Oas sa obtina acesti bani fara prea mare efort. Corneliu Cretu nu a putut fi contactat telefonic de reporterii BUNA ZIUA IASI.
Comentarii
Adauga un comentariu