Sport

Scandal artificial la baza nautica de la Dorobant

Publicat: 15 mart. 2008
1

• Dupa ce administratorul bazei nautice Dorobant, Ioan Lazariuc, a facut un scandal monstru aruncand cu noroi in stanga si in dreapta, procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) ancheteaza din nou preluarea bazei de Directia pentru Sport

Aflata in paragina dupa ce Directia pentru Sport a Judetului (DSJ) nu a mai investit aici, baza nautica de la Dorobant a devenit acum locul unui scandal monstru. Protagonistul acestui scandal este Ioan Lazariuc, administratorul bazei care a inceput sa arunce cu noroi, in stanga si in dreapta, si sa acuze ca Federatia Romana de Canotaj vrea sa aduca loturile nationale la Iasi, dar nu poate din cauza Directiei. „Federatia doreste sa-si aduca aici mai multe loturi nationale si are nevoie de hotel, pentru cazarea sportivilor. Dar acest hotel este in administrarea unei firme, pe baza unui act aditional pe care nu stiu cum a aparut”, a acuzat, intr-o emisiune televizata, antrenorul Ioan Lazariuc.

Aceeasi pozitie a fost adoptata si de Ioan Dospinescu, presedintele Federatiei Romane de Canotaj. Desi forul pe care il conduce a lasat baza in paragina si nu a investit deloc in dotarea bazei de la Dorobanti, acum Dospinescu vrea sa ia si hotelul pentru a le caza pe sportive. „Contractul semnat este ilegal din punct de vedere legislativ, iar unii oameni de sport din Iasi sunt chiar cercetati penal pentru abuzurile savarsite”, a acuzat Dospinescu, sageata trimisa clar spre directorul DSJ Iasi, Ion Bucu. Seful forului iesean a dat de mai multe ori cu subsemnatul la DNA, fara ca in culpa acestuia sa fie retinuta vreo vina. De altfel, acest scandal artificial a pornit din nou in acest an, la 7 ani distanta de precedenta ancheta. „M-am saturat sa dau cu subsemnatul la DNA, doar pentru ca unii au gura mare si improasca cu noroi in toata lumea. Directia pentru Sport a preluat un contract de la CSM Iasi pe care a trebuit sa-l ducem mai departe. Mai mult decat atat, am renegociat si am obtinut mai multi bani. Practic, Directia a preluat un contract aflat deja in derulare de la CSM, cu active si cu pasive. Nu inteleg de ce tipa Lazariuc cat il tine gura cat timp nu il da nimeni afara din baza. Atat eu, cat si directorul economic al DSJ am actionat conform legii si daca ar fi fost cea mai mica ilegalitate plateam demult. Am fost si in acest an la DNA, am dus o noua serie de documente si astept ca institutiile statului sa-si faca datoria. Dupa ce va fi dat un verdict in acest caz, imi rezerv dreptul de a-i actiona in instanta pe cei care mi-au patat numele. Am un nume in Iasi, cladit pe multa munca si nu accepta sa-si bata cineva joc de mine si de familia mea”, a declarat, ieri, directorul DSJ Iasi, Ion Bucu. Interesant este ca fostul portar al Politehnicii s-a judecat timp de patru ani de zile cu statul roman pentru ca a fost demis fara motiv, a castigat procesul si a fost repus in functie. In aceasta perioada, toate organele de control ale statului au anchetat activitatea lui Bucu, fara ca acestuia sa-i fie retinuta vreo culpa.
Comentarii
Adauga un comentariu