Actualitate

Sarbatoare uriasa la Iasi. Mii de pelerini la Liturghia de Sfanta Parascheva – UPDATE FOTO,VIDEO

Publicat: 14 oct. 2015

UPDATE 12:13 – In curand credinciosii care stau la rand la Sfintele Moaste urmeaza sa primeasca sarmale, cozonac, ceai, vin sau bere la Masa Pelerinilor. Vezi detalii aici.
UPDATE 11:42 – Ranul de pelerini a ajuns la stalpul 40, pe Splai Bahlui. Randul este in crestere si exista persoane care s-au pus la rand in urma cu 12 ore si inca nu au ajuns la racla.
UPDATE 11:36 – Cu toate ca numarul de pelerini este urias, pana in prezent nu a fost inregistrat nici un incident notabil.
UPDATE 11:09 – Protest spontan declansat pe Stefan cel Mare de salariatii Fortus. Vezi aici detalii.
UPDATE 11:00 – Unui pensionar i s-a facut rau in timp ce asista la Sfanta Liturghie de pe pietonalul Stefan cel Mare. Vezi detalii aici.
UPDATE 10:40 – Sase veterani de razboi primesc astazi, din partea IPS Teofan, Crucea Moldava pentru mireni. Vezi detalii aici.
UPDATE 10:28 – Se estimeaza ca astazi la rand vor sta peste 200.000 de pelerini. Randul are in prezent peste doi kilometri.

UPDATE 9:13 – Pe scena se afla si Gheorghe Nichita si Cristian Adomnitei, primarul suspendat al Iasului si seful CJ Iasi, trimisi in judecata pentru fapte de coruptie. Desi acestia nu mai au nici o calitate oficiala in prezent, si-au gasit de lucru sa se afle printre oficialitatile prezente la slujba.

UPDATE 8:58 – Cei care vor fi prezenti astazi la Liturghia ocazionata de Hramul Sfintei Cuvioase Parascheva sunt Principesa Margareta si Principele Radu, Gigi Becali si ministrul Culturii din Republica Moldova.

STIRE INITIALA – In aceasta dimineata, pe esplanada din curtea Catedralei Mitropolitane din Iasi va avea loc Sfanta Liturghie oficiata de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Mii de pelerini din intreaga tara sunt asteptati sa asite la Liturghia oficiata de inaltii prelati ai Mitropoliei Moldovei si Bucovinei in frunte cu Inalt Prea Sfintia Sa Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei. La eveniment sunt asteptate sa participe si oficialitati politice din intreaga tara.  Liturghia care va incepe in jurul orei 9.00 va tine pana in jurul orei 13.00, dupa care credinciosii vor fi serviti cu traditionala agapa a pelerinilor.
Adauga un comentariu