Actualitate

Sarbatoare nationala in Republica Moldova. Sefii Iasului sunt invitati la manifestari

Publicat: 26 aug. 2016
1

Primarul Iasului va participa in cursul zilei de astazi la Chisinau, la manifestarile prilejuite de Ziua Nationala a Republicii Moldova. Primarul Mihai Chirica a fost invitat de Nicolae Timofti, presedintele Republicii Moldova, la o receptie organizata de sarbatoarea nationala a tarii vecine, Ziua Indepedentei Republicii Moldova, devenita si ziua nationala. Manifestarile vor începe la ora 9:30, la monumentul lui Stefan cel Mare si Sfânt din Chisinau, unde primarul Iasului va depune o coroana de flori la statuia domnitorului.

Receptia organizata de catre presedintia Republicii Moldova va debuta la ora 18:00. La receptie si-au anuntat prezenta demnitari de cel mai înalt rang din Republica Moldova, România si din alte state, ambasadori, diplomati, oameni de cultura, academicieni, înalte fete bisericesti de pe ambele maluri ale Prutului, oameni politici si alte personalitati din Republica Moldova si România.

„Sunt onorat de invitatia presedintelui Republicii Moldova de a participa la manifestarile organizate cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la declararea Independentei Republicii Moldova. Este o sarbatoare pentru toti românii, indiferent pe care mal al Prutului se afla. Avem aceeasi cultura, aceleasi traditii, aceeasi limba si este o datorie istorica de a fi alaturi de toti românii din Republica Moldova si în momente de sarbatoare, dar mai ales în momente mai putin placute. Suntem înfratiti cu Chisinaul si Cernautiul, sunt foarte multi tineri si mai putin tineri din Republica Moldova care învata si muncesc în Iasi, iar datoria noastra, ca ieseni si români, este sa-i primim si sa facem tot posibilul sa se simta ca acasa. Iasul este acasa pentru toti locuitorii Republicii Moldova”, a spus primarul Mihai Chirica.
Comentarii
  • Romania e buna doar cand ne da bani,masini,armament,electriciatae etc GRATIS. altfel nu ne trebuieste.Noi mergem sa defilam in Romania,dar romanii nu sunt invitati la defilare..frumos din partea noastra. Romania a fost prima tara care a recunoscut independeta Moldovei..si noi si dupa un sfert de veac ..tot cu mama rassia.

  • Asa este.uitati va un pic la basarabeni.cand vin in romania isi spun romani dar cand ajung inapoi acasa ….da amu noi santim maldaveni si asa o sa șim tât mireu…..rusi bolnavi

  • Crucea mamii lor de urangutani obositi, NOI NU VREM UNIRE CU ASTIA! Sa-i ia dracu pe toti moldovenii care isi pun poza de profil cu steagu romaniei si scriu in descriere „Unire”, ca numai ei o vor si batranii de 70 de ani din romania, in rest, ROMANII NU VOR UNIRE CU MOLDOVA! Sa stati la voi acolo giboni needucati si saraci, ca stati bine.

Adauga un comentariu