Curiozitati

Sarbatoare mare astazi pentru crestini. Putini sunt cei care au habar de importanta acestei zile. Ce sfanta este sarbatorita astazi

Publicat: 08 oct. 2019
9

CALENDAR ORTODOX 8 OCTOMBRIE. Sfanta Pelaghia a trait in secolul al V lea. A fost inzestrata de Dumnezeu cu o frumusete trupeasca nemaivazuta. Inainte de a se converti la crestinism, se numea Margareta. Si-a folosit frumusetea spre desfranare

Trecand pe langa biserica in care predica episcopul Non, s-a oprit sa-i asculte predica. Episcopul, vazand-o pe aceasta, a spus: "Luati aminte la femeia aceasta, de la care eu multa invatatura am aflat. Socotiti cate ceasuri a zabovit in camera ei, spalandu-se si imbracandu-se cu ales vesmant si impodobindu-se la oglinda cu multa grija, numai ca sa se arate mai frumoasa decat celelalte femei, in fata oamenilor. Iar noi, care dorim din toata inima sa fim bineplacuti lui Dumnezeu, ne lenevim si nu ne silim sa impodobim pacatosul nostru suflet, nu ne sarguim sa-l spalam cu lacrimile pocaintei, nici sa-l impodobim cu margaritarele faptelor bune, ca sa se infatiseze cu vesmant cuviincios in fata lui Dumnezeu".

CALENDAR ORTODOX 8 OCTOMBRIE. Cuvintele acestuia au facut-o sa-si schimbe radical viata. A primit botezul si s-a retras intr-o chilie pe Muntele Maslinilor. Dupa trei ani a fost cercetata de Iacov, diaconul episcopului Non. Cand a revenit dupa trei zile, a aflat-o moarta. I-a ingropat trupul cu cinste.

CALENDAR ORTODOX 8 OCTOMBRIE. Astfel, desfranata de mai inainte, a fost iertata de noianul pacatelor datorita pocaintei sale.

CALENDAR ORTODOX 8 OCTOMBRIE. Tot astazi, facem pomenirea Sfintei Cuvioase Taisia.
Adauga un comentariu