National

Sapte din zece soferi romani folosesc telefonul la volan

Publicat: 23 ian. 2016
1

Sapte din zece soferi romani utilizeaza telefonul mobil in timp ce conduc, potrivit unui studiu al unei companii americane. Comisia Europeana claseaza Romania pe locul a doilea in UE in ceea ce priveste folosirea acestui dispozitiv la volan.

Mai mult, a aparut in randul soferilor si moda de a-si face selfie la volan, in pofida avertismentului psihologilor, care sustin ca atentia la trafic scade foarte mult atunci cand se utilizeaza telefonul.

61% dintre soferii romani chestionati spun ca folosesc telefonul in timp ce conduc pentru a trimite mesaje. 27% dintre acestia spun ca isi verifica pagina de Facebook, in timp ce 17% isi fac chiar poze cand sunt la volan.

„Alte preocupari la volan decat drumul, cum ar fi folosirea telefonului mobil, pot sa atraga implicarea intr-un accident de circulatie. Eu as recomada ca, in viitor, telefoanele mobile sa nu poata fi folosite nici macar cu sistem handsfree”, spune comisarul Sorin Rus, seful Serviciului Rutier Cluj.

Soferii prinsi de politisti ca utilizeaza telefonul mobil fara sistem handsfree la volan pot fi sanctionati contraventional cu amenda si puncte de penalizare.
Comentarii
  • Atat timp cat politistii folosesc frecvent telefonul la volan, nu pun centura, intorc in intersectii, etc., ce mai cereti de la restul soferilor?

Adauga un comentariu