National

Sapte cetateni straini, expulzati din Romania. Vezi de ce

Publicat: 03 apr. 2015
1

Sapte cetateni straini au fost expulzati din Romania. Agentii secreti i-au filat si au descoperit ca cei sapte erau adeptati ai Statului Islamic (ISIS) si reprezentau un pericol pentru siguranta tarii. Ba chiar mai mult, unul dintre ei, un student tunisian, era dispus sa devina martir.

Cei sapte cetateni straini au fost filati incepand cu 2013, cand agentii secreti romani au aflat ca acestia sunt adepti ai unor organizatii teroriste, precum Statul Islamic sau Al-Qaeda.

Unul dintre cei sapte a venit in Romania, ca student, in 2011. Pana in 2013, nu a avut niciun fel de legaturi cu organizatii teroriste. In 2013, tanarul a intrat in contact cu Statul Islamic si a trecut printr-un proces rapid de radicalizare. El a postat mesaje in mediul online cu scopul de a promova imaginea Statului Islamic si chiar ajunsese sa spuna in public ca este dispus sa devina martir al acestei grupari teroriste.

Celelalte sase persoane expulzate nu au trecut prin acest proces rapid de radicalizare, dar au devenit adepti si se pregateau sa convinga si alte persoane din tara sa adere la organizatiile teroriste.

Cei sapte au fost prezentati in fata instantei, iar judecatorii au decis ca acestia sa fie expulzati. Studentul nu va mai avea voie sa intre in Romania timp de zece ani. 
Adauga un comentariu