Local

Saptamana patimilor pentru angajatii ANAF

Publicat: 18 iul. 2011
1

@ Ieri a inceput testarea profesionala a vamesilor, din randul carora urmeaza sa fie concediati 115 salariati @ Joi incep probele si pentru angajatii de la Fisc @ Comisarii de la Garda Financiara au obtinut note mediocre

Angajatii din Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi au inceput de ieri sa sustina testele pentru a putea ramane in sistem. Aproape 200 de vamesi din toata Moldova, inclusiv din DRAOV Galati si structurile subordonate, au avut prima proba, examenul scris, care are rolul de a-i desemna pe cei care vor fi dati afara. „Au sustinut examenul toti colegii care au primit preaviz. La nivelul DRAOV este vorba de o reducere de 115 posturi, iar cei care vor pleca din sistem vor fi selectati in functie de notele obtinute. La nivel national sunt organizate patru centre de testare, unul dintre ele fiind la Iasi”, a declarat Liana Barbu, purtatorul de cuvant al DRAOV Iasi.
Pentru a reduce cele 115 posturi, in DRAOV Iasi au primit preaviz aproximativ 300 de angajati. Examenul de ieri a vizat ocuparea a 79 de posturi, iar numarul de concurenti a fost de 123. Proba scrisa a examenului pe post la vama va continua astazi, cand urmeaza sa se confrunte cu testul de legislatie inspectorii vamali de grad superior.

Joi sunt examinati angajatii de la Fisc

Angajatii din Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) vor fi examinati incepand de joi, urmand ca la final sa fie concediate 26 de persoane. Sistemul de examinare la Fisc este acelasi ca si la DRAOV sau Garda Financiara, candidatii urmand sa sustina o proba scrisa si una orala. „Din pacate, vor pleca din sistem cativa colegi. Au fost emise circa 80 de preavize si persoanele care vor fi nevoite sa-si caute un alt serviciu vor fi stabilite prin aceasta testare profesionala”, a declarat Cezar Danila, liderul sindical de la DGFP. In opinia sindicalistilor de la Fisc, concedierile nu erau necesare, pentru ca numarul de angajati s-a redus constant in ultimii trei ani. „Nu s-au mai putut face angajari, in schimb s-au pensionat multi colegi. Chiar si acum, inainte de a se emite preavizele, au fost multe pensionari”, a explicat Cezar Danila.
Ca si la vama sau Garda Financiara, angajatii de la DGFP care vor sa ramana in sistem trebuie sa obtina nota minima 5, iar cei care candideaza pentru o functie de conducere au nevoie sa fie notati cu 7.

Note mediocre la Garda Financiara

Comisarii de la Garda Financiara au obtinut note mediocre la testare, dar, spre deosebire de alte sectii judetene, la Iasi nu a „picat” nici un candidat. Examinarea orala s-a desfasurat vineri, la Suceava, iar cea mai mare nota a fost obtinuta de Roxana-Teodora Cozmanciuc, care a primit din partea comisiei de examinare 89 de puncte, echivalentul notei 8,9. In schimb, printre cei care probabil vor fi dati afara de la Garda Financiara pentru incompetenta se numara Radu Cucu, care a primit 5,2 la interviu si 5,8 la proba scrisa, Marian Augustin Gaspar, notat cu 5 la oral si 5,5 la scris. Se vor mai afla pe lista disponibilizatilor Gheorghe Nistor, care a primit 5,2 la proba de interviu si 5 la proba scrisa, Lucian Laurentiu Oprisan, notat cu 5,7 la examinarea orala si cu 5 la scris, precum si Viorel Ungureanu, care a fost evaluat cu 5 la interviu si cu 6 la proba scrisa.
Comentarii
 • Am avut-o in control pe COzmanciuc daca ea a luat cea mai mare nota din Garda Financiara inseamna ca s-a intors lumea cu fundul in sus.
  Nu stia lucruri elementare se vede treaba ca nu conteaza cite cunostinte ai si ce ai invatat ci doar pilele.

 • pai doamna Cozmanciuc nu e sotia domnului Cozmanciuc Mugur de la PNL ??? la scris nu prea a avut ce aranja dar la oral dintr-o data s-a desteptat proasta dracului!!! da intradevar habar nu are care e diferenta dintre o amenda si un avertsiment … dar ce mai conteaza cand ai pile ???

 • Din pacate, chiar asa stau lucrurile …
  Daca d-na Roxana Cozmanciuc a avut nota cea mai mare, atunci Garda nu mai merge … E GRAV!!!
  Pacat! Domnul Gaspar nu merita acest tratament, stie meserie! Domnul Cucu, de asemenea, nu merita acest tratament, are mult bun simt.
  Se pare ca nimic nu se schimba, totul se transforma …
  Mare dezamagire!!!

Adauga un comentariu