Local

Saptamana de rugaciune pentru unitatea crestinilor

Publicat: 18 ian. 2007
1

• La slujbele ecumenice care vor fi tinute in aceasta saptamana vor participa clerici, profesori de Teologie, studenti si credinciosi apartinand mai multor comunitati crestine din Romania

Timp de o saptamana, incepand de astazi, crestinii se vor ruga pentru unitate. De astazi incepe Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor, tema din acest an fiind „Toate le-a facut bine: pe surzi ii face sa auda, iar pe cei muti sa vorbeasca” (Marcu 7, 37). La slujbele ecumenice care vor fi tinute cu aceasta ocazie vor participa clerici, profesori de Teologie, studenti si credinciosi apartinand mai multor comunitati crestine din Romania. Anul trecut, aceasta perioada de rugaciune a inceput intr-o biserica romano-catolica. Potrivit traditiei alternantei, anul acesta va incepe intr-o biserica ortodoxa si se va incheia intr-o biserica romano-catolica. Conform programului Saptamanii de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor, astazi, la ora 18.00, la Biserica „Sf. Gheorghe” – vechea Catedrala mitropolitana, IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, va oficia slujba, iar predica va fi rostita de catre PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iasi.

Maine, la Catedrala romano-catolica „Sf. Fecioara Maria, Regina”, slujba va fi oficiata de PS Petru Gherghel, Episcopul Diecezei Romano-Catolice de Iasi, iar predica va fi rostita de catre IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei. Pentru sambata, slujba a fost programata la Biserica Barboi, oficiata de catre preotul Constantin Andrei, protopop, iar predica va fi rostita de preotul Cornel Cadar. De asemenea, duminica, 21 ianuarie, ora 17.00, la Biserica romano-catolica „Sf. Tereza”, slujba va fi oficiata de preotul Anton Farcas, iar predica va fi rostita de catre preotul Mircea Stoleriu. Slujbele comune vor continua si saptamana viitoare, dupa acelasi ritual. Saptamana de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor din acest an propune doua teme, doua invitatii adresate Bisericilor si crestinilor deopotriva. Pe de o parte se fac rugaciuni pentru unitatea crestinilor, iar pe de alta parte este vorba de indemnul crestinilor de a reactiona la suferintele oamenilor din jur. Aceste doua responsabilitati sunt strans legate una de alta. Saptamana de rugaciune din acest an este o parabola despre vindecare.
Adauga un comentariu