Eveniment-Social

Santier la Spitalul Parhon. Ramane marea problema a locurilor de parcare

Publicat: 21 oct. 2014
1

@ In jur de 40 de locuri de parcare pentru 440 de angajati @ Rudele pacientilor cauta locuri de parcare in toata zona Copoului

In curtea Spitalului Parhon muncitorii se amesteca printre rezidenti si rudele pacientilor. Lucrarile de modernizare, cu valoare de peste 1.400.000 lei, au in vedere acordarea unor avantaje pacientilor transportati cu ambulanta in Centrul de Primire Urgente (CPU) si celor cu handicap. Practic, conducerea spitalului a avut in vedere rampa pentru ambulante cu intrare direct in CPU. Pana in prezent pacientii erau transportati cu targile pe o rampa de lemn nesigura, care putea pune viata bolnavilor in pericol. Si gropile din curtea spitalului au disparut, ultimul obiectiv fiind rampa pentru persoanele cu handicap, din partea laterala a spitalului.

Totusi ramane nerezolvata o mare problema care afecteaza atat personalul medical, cat si apartinatorii pacientilor. In unitatea spitaliceasca sunt aproximativ 440 angajati si doar 40 de locuri de parcare. Cei de la paza au primit instructiuni clare pentru a fi evitate conflictele si pentru a fluidiza accesul in spital. Cei care transporta pacientii la spital au voie sa intre in curtea spitalului cu conditia ca imediat dupa lasarea bolnavului in spital sa gaseasca un loc de parcare in afara spitalului.

Am inceput o serie de lucrari care se impuneau in special pentru fluidizarea activitatii medicale. Rampa de acces a ambulantelor va oferi posibilitatea echipajului medical sa transporte pacientul direct la Centrul de Primire Urgente, fara a mai fi folosita acea rampa de lemn destul de periculoasa. Este adevarat ca marea problema ramane cu locurile de parcare. Cele aproximativ 40 locuri de parcare sunt insuficiente pentru personalul medical, fara a lua in considerare si rudele pacientilor. Avem in vedere si obtinerea unei aprobari pentru scoaterea la concurs a unui numar de posturi. Deficitul cel mai mare este in randul asistentelor medicale si infirmierelor din Blocul Operator si sectia Anestezie si Terapie Intensiva (ATI)„, a precizat ec. Bogdan Cojocaru, manager la Spitalul Parhon Iasi.
Adauga un comentariu