Eveniment-Social

Salile de operatie de la Spitalul Sf. Maria vor fi inchise. Blocul operator va fi mutat intr-o alta cladire

Publicat: 03 feb. 2015
1

@ Aceasta decizie a fost luata dupa ce mai multe sectii din spital nu indeplinesc normele UE @ Blocul operator si inca trei sectii din unitatea medicala vor functiona intr-o cladire noua

Structura Spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi va fi modificata aproape in totalitate. In cursul acestui an va incepe constructia unui corp in curtea unitatii medicale care va avea trei etaje si va fi unit cu spitalul printr-o zona suspendata. Unitatea medicala trebuie reorganizata, deoarece mai multe clinici se confrunta cu o lipsa mare de spatiu si nu pot indeplini normele UE. Ieri, ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a vizitat Spitalul de Copii Sf. Maria si a fost de acord cu propunerea conducerii de a construi acest corp nou. Doua dintre etajele cladirii noi vor cuprinde Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva, Sectia de toxicologie si Sectia de terapie acuti, iar la etajul al treilea va fi amenajat un bloc operator cu 5 sali de operatie. Dupa finalizarea lucrarilor de constructie si dotarea cu aparatura medicala, blocul operator din spital va fi desfiintat.

Click aici pentru a vedea o galerie foto, video cu vizita ministrului Sanatatii Nicolae Banicioiu la Iasi.

„Nu imi place absolut deloc situatia de aici, vreau sa va spun ca vom interveni si noi pe langa sprijinul acordat de Consiliul Judetean si o sa trimitem Directia de Sanatate Publica pentru a mai eficientiza fluxurile de pacienti. Nu imi place faptul ca nu exista locuri speciale de asteptare si se creeaza tot felul de situatii neplacute. Este adevarat ca aici ai de-a face cu niste pacienti care nu pot intelege aglomeratia. Incercam sa il ajutam pe domnul manager cu toate sfaturile si sper sa respecte ce o sa-i traseze Directia de Sanatate Publica. Referitor la bani, este clar ca este nevoie de un corp nou, trebuie ca construim o cladire noua de care ne vom apuca si o vom finanta impreuna cu Consiliul Judetean. Tot ce ne vor cere reprezentantii spitalului pentru constructie si renovare o sa asiguram si sunt convins ca autoritatile locale ne vor sprijini”, a declarat Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii. Spatiul ramas liber dupa desfiintarea blocului operator si mutarea celor trei sectii va fi distribuit clinicilor de chirurgie, ortopedie si oncologie pediatrica. „In perioada imediat urmatoare vom face studiu de fezabilitate si vom sti de cate fonduri avem nevoie. Dupa cum a promis si domnul ministru vom beneficia de finantare pentru constructia acestui corp si dotarea cu aparatura medicala. Dupa ce vom muta toate sectiile, va exista spatiu suficient pentru celelalte sectii, reusind astfel sa indeplinim normele UE”, a declarat dr. Radu Terinte, manager la Spitalul Sf. Maria.
Comentarii
  • intrati fratilor si in sectia de balneo! acolo e focar de infectie atit pentru angajati cit si pentru pacienti sau insotitorii acestora (copii fiind)

Adauga un comentariu