National

Salariile politistilor locali, majorate cu peste 700 de lei

Publicat: 26 mart. 2015
1

Salariile politistilor locali vor fi majorate cu peste 700 de lei, dupa ce Guvernul le-a aprobat acordarea normei de hrana in aceleasi conditii cu politistii si militarii, ceea ce pentru 80 la suta dintre ei echivaleaza cu dublarea salariului, potrivit unui comunicat emis de sindicatul Pro Lex.

„Revendicarile de la mitingul politistilor locali afiliati la Pro Lex s-au solutionat favorabil, prin emiterea unei ordonante de urgenta si a unei hotarari de Guvern privind aplicarea unitara normei de hrana pentru intreg personalul Politiei Locale, pe zile calendaristice si pe zile lucrate”, potrivit comunicatului Pro Lex.

Astfel, norma de hrana va fi acordata intregului personal al Politiei Locale in aceleasi conditii cu politistii si militarii.

Citeste si Rovana Plumb arunca BOMBA! Vezi ce spune despre noua lege a salarizarii

Conform Pro Lex, pentru 80 la suta dintre politistii locali, acordarea normei de hrana reprezinta, practic, o dublare a salariului, de la 700 la 1.400 lei.

La jumatatea lunii februarie, aproximativ 500 de de politisti locali, majoritatea avand pe fata masti Anonymous, au protestat in Piata Constitutiei din Capitala, nemultumiti de intentia guvernantilor de a reduce cu aproape o jumatate alocatia pentru norma de hrana.

Sindicalistii se plangeau ca, printr-o hotarare de Guvern, norma de hrana ar fi urmat sa fie stabilita in functie de numarul de ore lucrate si nu in functie de numarul zilelor lucratoare, asa cum se intampla in cazul angajatilor Ministerului Afacerilor Interne, cu toate ca printre obligatiile lor de serviciu se regasesc o parte din atributiile Politiei nationale.

Citeste si De la 1 iulie, o noua majorare salariala pentru angajatii din sanatate

Acestia au purtat masti Anonymous si au scandat „Domnul Oprea, nu uita, si Locala e a ta”, aceeasi lozinca fiind adaptata si pentru premierul Victor Ponta si ministrul Liviu Dragnea.

Protestatarii au afisat atunci bannere pe care scriea „SOS politistul roman”, „Mai bine nu mai furati, decat hrana sa ne-o taiati”, „Nu ne putem risca viata, integritatea si libertatea pentru 700 de lei pe luna” si „Semanati taieri, culegeti haos”.

La mitingul din Piata Constitutiei au participat si politisti locali din alte orase ale tarii.
Comentarii
  • la ce burti desfasoara si cum se duc la cumparaturi cu masina de serviciu sau mai bine spus la ce naveta fac cu acele masini de a ajuns o obisnuinta sa vad cum o masina de politie marcata corespunzator sa fie condusa de civili fara centura si nimeni nu observa nimic.Mariti-le ca si asa nu le pasa de siguranta locala….ati luat brutari,vopsitori etc. si i-ati facut politisti iar aia din academie ce-au iesit le-ati aratat masterchef ori pimp my ride.

  • daca stiti sau ia-ti vazut la cumparaturi in uniforma si cu masina de serviciu sunati si informati sefii lor.ora ziua masina locatie……nu comentati la general poate sunt si care isi fac serviciu.care este gasit la cumparaturi sa fie dat afara scurt.

    • i-a pixul si scrie caci esti sef /in parcare Kaufland (ora nu-ti o zic pentru ca esti sef),parcare e-mag schimb de tura,parcare cum a zis cineva e-gros…sunteti evidenti ca morisca de la moara…bagati si voi o perdea de fum bate la ochi..unu din voi mi-a stricat viata asa ca va intampin cu bucurie

  • de ce merg civil ? sa poarte toti unifoma cetateanul sa ii poata adresa problemele cu care se cofrunta .relatii si altele.dar cred ca sunt care nu vor.sefii lor nu ii vad.cei aia civil cu masina institutiei .sunt de fbi cia.

  • Pt Anca merg civil ca sa te poata prinde pe tine cin vinzi tigari ,vopsea de oua,sosete,ciorapi e.t.c. sa pot intra si eu linistit in piata.

Adauga un comentariu