Local

Salariile angajatilor unei institutii din Iasi au disparut ca prin minune

Publicat: 03 iul. 2013
1

@ Una dintre institutiile iesene fenteaza legea de mai multi ani @ Declaratiile de avere ale angajatilor Administratiei Bazinale de Apa Prut-Barlad trebuiau postate pe site-ul institutiei pana la sfarsitul lunii iunie @ Reprezentantii institutiei au declarat ca „situatia este mai complicata in acest caz”

Bataie de joc la adresa iesenilor. Una dintre institutiile din Iasi cu zeci de angajati platiti din banii publici incearca sa pacaleasca legea, atunci cand vine vorba de transparenta privind informatiile de interes public. Desi Administratia Bazinala de Apa (ABA) Prut-Barlad este o societate comerciala cu capital de stat care se supune Legii nr. 544 privind liberul acces la informatii, declaratiile de avere ale angajatilor nu sunt postate nici macar pe site-ul institutiei. Declaratiile de avere ale acestora trebuiau postate pe site-ul ABA Prut-Barlad, pana la sfarsitul lunii iunie, insa in prezent nu poate fi gasita nicio informatie cu privire la acest aspect. Mai mult, nici macar nu exista categoria aceasta pe site. Situatia este fara precedent in aceasta institutie, care isi desfasoara activitatea pe strada Vascauteanu, intrucat angajatii din posturi inferioare au salarii de cateva mii de lei, fie ca este vorba de portar, sofer sau femeie de serviciu. Nici averea actualului director nu este de lepadat. De-a lungul anilor in care a detinut functia de conducere din cadrul institutiei, a reusit sa isi stranga o avere frumusica. Atat Corneliu Cretu, cat si fiul sau detin fiecare o vila in cartierul I. C. Bratianu, iar seful institutiei din Copou mai are o masina marca Volkswagen Touareg si un salariu de aproape 7.000 de lei lunar.
Reprezentantii institutiei nu au putut sa ofere informatii cu privire la aceste sume, intrucat angajatii nu sunt functionari publici si se aplica regula confidentialitatii. „Situatia este mai complicata in acest caz. Informatiile solicitate nu pot fi furnizate, intrucat angajatii nu sunt functionari publici. Acestia au un salariu confidential conform contractului colectiv de munca aflat in vigoare prin Legea 163 alineatul 1 din Codul Muncii, in care se specifica faptul ca salariile sunt confidentiale, iar angajatul ABA Prut-Barlad are obligatia sa asigure confidentialitatea”, au declarat reprezentantii institutiei.
Comentarii
  • Da ce la noi salariile se iau pe merit?Cine sta mai mult ia salar mai mare.Acolitii lui Trofin care au revenit la servici si o freaca pe calculator si la cafele(Morosanu si Pantiru) iau salar mai mare decat cei care muncesc.Ei sunt in convalescenta cica.

  • Da astia sunt si acum bolnavi.Mai stim noi si pe altii care stau acasa bolnavi si iau salar mai mare ca noi care venim la servici.Dar cineva nu doarme si se va face dreptate.

Adauga un comentariu