Eveniment-Social

Sa radem cu Constantin Simirad

Publicat: 05 ian. 2002
1

 

Nu, nu va speriati. Titanul prozei bahluviene n-a scos pe piata un nou volum de schite involuntar umoristice, si nici n-a inaugurat o rubrica radio sau tv, in care sa-si interpreteze in reluare gogomaniile debitate in direct. Din pacate pentru fanii neconsolati ai maestrului de sumo din Palatul Roznovanu – sensei Akebono Simirad – aceste magistrale evenimente inca nu au avut loc. Timpul nu e insa pierdut, si exista semne incurajatoare in acest sens. Ieri, bunaoara, dl. Costica Akebono a fost invitat la stirile TV BIT, ca sa-i lamureasca pe ieseni de ce trebuie sa-si rupa oasele pe gheata de pe trotuare, in timp ce primaria papa miliarde de lei din buzunarele fraierilor, motivand ca aceste miliarde se duc pe curatenia orasului. „Cine e vinovat pentru mainile si picioarele rupte ale iesenilor care cad pe gheata?”, a fost intrebat Simirad. „Cetatenii”, a raspuns rapid nea Costica Poloboc, abia coborat din Mercedesul lui de un miliard. „De ce?”. „Fiindca cetatenii nu sunt atenti cand merg si nu au incaltaminte antiderapanta”. Scurt si cuprinzator, adio si n-am cuvinte, nu-ti convine – stai acasa.

Nu va grabiti sa-l judecati prea aspru pe mult iubitul si stimatul nostru mega-primar. Chiar daca raspunsul lui nea Costica pare dovada clara ca de la fudulie la nesimtire e doar un pas, eu nu cred ca genialul nostru carmaci a vrut pur si simplu sa-si bata joc de ieseni. Dimpotriva. Cu inteligenta lui sclipitoare, combinata cu o bunatate de inger supraponderal, nea primaru’ s-a gandit sa le faca iesenilor un mic cadou, sa aduca o clipa de bucurie si de relaxare in acest noian de scumpiri, debransari si dardaieli viscolite. Socoteala lui nea Costel a fost simpla. Ce fac oamenii cand aud o tampenie cat casa? Rad cu gura pana la urechi, mai uita de necazuri si-si mai indulcesc amarul. Iata scopul nobil al lui nea Costache, atunci cand a debitat prostia cu grija mare si papucii antiderapanti. Doar nu credeati ca dom’ primare e chiar atat de prost incat chiar sa creada o asemenea gogomanie… Nu, dl. primar e hotarat sa le aplice iesenilor un tratament cu glumo-terapie, tratament infinit mai ieftin decat unul bazat pe bun simt. Unii cartitori ar putea spune ca abuzul de asemenea poante genereaza un primar de rasul curcilor si un oras de tot rasul. Dar noi nu putem crede asa ceva. Suntem chiar convinsi ca „metoda Simirad” – glumo-terapia abilo-nesimtitoriana – va avea succes si in Europa, in cazul in care nea Costel va fi slobozit in diplomatie. La ce glume are in program, dom’ Costache poate deveni atractia nr. 1 a Romaniei, facand de rusine chiar si Dracula Park-ul lui Agaton. Ce, ne-ar strica un Simi Park pe Galata, de sa moara de ciuda Bacaul cu Hrebenciuc cu tot? Atunci sa vezi valuta si turisti garla ! Cam asta-i spilu’.

Daca micul meu text vi se pare cam nesarat, imi pare rau, da-mi pastrez umorul pentru cand s-o deschide Simi Park-ul, cu poante pe valuta. Chiar, o stiti pe-aia cu obrazul lui Simirad? Cica Simirad e primar de-atata timp deoarece e ocrotit de lege: obrazul lui e monument al naturii, fiindca e pe cale de disparitie.
Adauga un comentariu