Actualitate

S-au finalizat inscrierile la admiterea de la Universitatea de Medicina. Iata ce spune rectorul institutiei – GALERIE FOTO, VIDEO

Publicat: 22 iul. 2016

@ Ieri, 22 iulie 2016, s-a incheiat sesiunea de inscriere pentru admiterea 2016 la Universitatea de Medicina si Farmacie @ In total, au fost depuse aproximativ doua mii de dosare @ Urmeaza examenul scris in baza caruia se face admiterea la Medicina @ Rectorul unitatii de invatamant a facut o analiza pe aceasta tema @ Acesta este programat luni, 25 iulie, cu începere de la ora 10:00 @ Pe de alta parte, astazi se incheie sesiunea de inscriere si la Universitatea Alexandru Ioan Cuza @ Procesul continua la Agronomie si Politehnica

Admiterea la cele patru mari institutii de invatamant superior din Iasi se apropie de final. Pana acum, candidatii au avut la dispozitie cinci zile de inscriere. Pe de alta parte, ieri, 22 iulie 2016, s-a incheiat procesul de inscriere la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa, urmand ca astazi, 23 iulie, sa se intample acelasi lucru si la Alexandru Ioan Cuza (UAIC).

Citeste si:  Sute de dosare depuse la admiterea de toamna de la UTI Iasi

Concret, la UMF sunt scoase la concurs, pentru ciclul de licenta, un numar de 693 de locuri fara taxa, 640 cu taxa în lei si 621 cu taxa în valuta. Examenul scris in baza caruia se face admiterea este programat luni, 25 iulie, cu începere de la ora 10:00. Ponderea notei de la Bacalaureat este de 10 la suta din media finala. Concursul de admitere consta în teza scrisa tip grila la doua materii pentru domeniile Medicina si Medicina Dentara, din Biologia de clasa a XI-a si Anatomia si Fiziologia Omului, obligatoriu, si Chimie Organica sau Fizica, la alegere. La Farmacie testul se va da din Chimie Organica, obligatoriu, si Biologie Vegetala sau Biologie de clasa a XI, Anatomia si Fiziologia Omului la alegere. Aici, dupa finalizarea inscrierilor, au fost depuse aproape 2.000 de dosare.

Citeste si:  Admitere UMF Iasi! Cand are loc examenul scris

Urmariti, doar pe www.bzi.ro, analiza rectorului institutiei, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, pe aceasta problema. Mai departe, inainte cu o zi de a se incheia inscrierile, pentru un numar de 3.415 locuri la buget – licenta, 1.925 la taxa, iar la master 2.286 la buget, 1.100 la taxa, la UAIC s-au depus 8.121 dosare la ciclul de licenta, in timp ce la studii de masterat au fost inregistrate peste 2.335 de dosare. Aici, cele mai multe au fost depuse la facultatile: Economie si Administrarea Afacerilor (FEAA), Psihologie si Stiinte ale Educatiei, Litere, Filosofie si Stiinte Social-Politice. La polul opus, cele mai putine s-au inregistrat la: Chimie, Istorie, Teologie Ortodoxa, Fizica si Teologie Romano-Catolica.

Citeste si:  Maine incepe admiterea. Vezi programul inscrierilor la universitatile din Iasi

In continuare, selectia absolventilor de liceu se va face doar in baza unui concurs de dosare la majoritatea facultatilor din cadrul Universitatii Tehnice Gheorghe Asachi din Iasi (TUIAS). Sesiunea de vara a admiterii va avea loc pana pe 31 iulie, iar cea de toamna in intervalul 5-18 septembrie. In total, Universitatea Tehnica are o capacitate de scolarizare de 4.417 locuri, iar dintre acestea, vor fi scoase la concurs 2.495 locuri la buget, respectiv 647 la taxa. Dupa cinci zile, la TUIASI au fost depuse peste 2.700 de dosare.

Citeste si:  Veste in premiera pentru Romania! Universitatea Cuza ii astepta la admitere si pe parintii candidatilor

De precizat ca, la Facultatea de Arhitectura G. M. Cantacuzino inscrierile s-au finalizat, aici fiind depuse un numar de 165 de dosare. In ceea ce priveste studiile de masterat, de la debutul inscrierilor au fost inregistrate un numar de 1.094 de dosare. La Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Ion Ionescu de la Brad (USAMV) au fost depuse, doar ieri, 198 dosare, de la debutul inscrierilor fiind inregistrate 1.065 dosare.

Citeste si:  Evenimentul de cariera – Agribusinessjob, la Universitatea de Agronomie Iasi
Adauga un comentariu