Actualitate

S-au calcat in picioare sa devina politisti, dar nu au reusit. Acum au o noua sansa!

Publicat: 10 iun. 2016
1

@ O parte din posturile scoase la concurs de catre Inspectoratul Judetean de Politie Iasi au ramas neocupate @ Cu toate ca au fost inscrisi mii de candidati, meseria de politist nu a fost atat de usor de atins @ Astfel, pentru a mai da o sansa celor care au ratat admiterea, un nou conscurs va fi organizat curand @

Sute de ieseni si-au dorit sa devina politisti, insa putini au si reusit. Astfel, din sutele de candidati inscrisi si 131 de locuri disponibile in judetul Iasi, doar 112 au reusit sa ocupe cate un post. La Inspectoratul de Politie Judetean Iasi, toate posturile scoase la concurs au fost in specialitatea ordine publica, fiind prevazute in cadrul Posturilor de Politie Comunala. Evaluarea performantei fizice si testul scris, de tip grila, le-au dat batai de cap candidatilor, cei mai multi dintre acestia picand aceste probe. Nu le-a fost usor nici la evaluarea psihologica, fiind eliminati si de aceasta data mai multe persoane.

Deoarece au mai ramas 19 locuri disponibile, IPJ Iasi organizeaza inca un concurs. „Avand in vedere ca au mai ramas locuri libere, Inspectoratul de Politie Judetean Iasi va organiza in curand o noua evaluare. Astfel, candidatii care nu au reusit sa obtina un post, mai au o sansa. Testarile medicale si psihologice raman valabile, asadar nu vor mai fi repetate. Sunt disponibile locuri in mai multe comune din Iasi, cum ar fi Coarnele Caprei, Ciortesti si Belcesti. IPJ Iasi va anunta perioada in care se pot face inscrieri”, a declarat Anca Vijiac, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Ca de fiecare data, candidatii trebuie sa aiba studii corespunzatoare cerintelor postului pentru care candideaza, respectiv sa fie absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat. Totodata trebuie sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata pentru savarsirea de infractiuni, cu exceptia situatiei in care a intervenit reabilitarea. Viitorii politisti sunt nevoiti sa indeplineasca criteriul specific de inaltime minimum 1,65 m barbatii si 1,60 m femeile. Pentru ca exista o noua sansa, tinerii sunt increzatori.

„Sunt multi care au pierdut concursul la o diferenta de cateva sutimi. Cred ca este o ocazie buna pentru cei care isi doresc cu adevarat. De asemenea, este util faptul ca vizita medicala si testul psihologic nu mai trebuie repetate, deoarece suntem scutiti de mai multe drumuri. Acum este sansa noastra, a celor care nu am reusit. Sincer nu ma asteptam sa mai fie scoase locuri… Este o veste buna”, a declarat Petrica, un fost candidat. Astfel, iesenii care vor sa ocupe un post trebuie sa fie atenti. In curand va fi stabilita data de inscriere si conditiile impuse. Deocamdata nu se anunta schimbari ale probelor sau cerintelor de conditie fizica.
Comentarii
  • Am reușit să trec toate probele si nu am prins loc, in alte comune s-a intrat cu medii mai mici decat a mea… si cu siguranță au patit-o mai multi…au fost niste criterii absurde dupa parerea mea.

Adauga un comentariu