Eveniment-Social

S-au afisate rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, la examenul de toamna al Bacalaureatului

Publicat: 02 sept. 2016
1

Sutele de candidati din judetul Iasi care au sustinut examenul de Bacalaureat, in sesiunea de toamna, au primit rezultatele finale. Asta dupa solutionarea contestatiilor. Datele oficiale oferite de Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) arata ca rata de promovabilitate este de 33.79 la suta, aceasta fiind mai mica fata de anii precedenti (36.44 la suta in 2015 si 31.22 la suta in 2014 – n.r.). Numarul total de candidati inscrisi in aceasta toamna a fost de 1.262, dintre care s-au prezentat doar 1.012, iar doi dintre ei au fost eliminati din examen. Nu s-au inregistrat note mai mari de 8- 8.99, doar sase dintre candidati obtinand aceste note, 49 au finalizat cu note cuprinse intre 7- 7.99, iar 287 de elevi au obtinut note cuprinse intre 6- 6.99.

Citeste si:  Val de contestatii la Bacalaureat! Sute de elevi sunt nemultumiti de rezultatele obtinute

„De asemenea, in urma celor 336 de contestatii depuse, au fost modificate in minus un numar de 53 de note, 61 de note modificate in plus, 21 de note peste cinci au fost scazute sub cinci si 14 sub cinci au fost marite peste cinci. Nu au fost note de zece obtinute in urma acestor contestatii. In urma reevaluarii tezelor, 18 candidati au promovat examenul de Bacalaureat, 14 dintre acestia au avut media generala cuprinsa intre 5.00 si 5.99, iar restul o nota mai mica decat cinci la o disciplina„, arata prof. Sabina Manea, purtatorul de cuvant al ISJ. De precizat ca, cele mai multe contestatii au fost depus la obiectele: Limba si literatura romana – profil real, respectiv 97 contestatii, si la Matematica – profil tehnologic, cu 70 de contestatii.

Citeste si:  Un absolvent de liceu din Iasi a fost la un pas sa RATEZE ADMITEREA in Marea Britanie din cauza erorii la proba de fizica – FOTO,VIDEO

Citeste si:  Ei sunt elevii din Iasi care au luat 10 la Bacalaureat
Adauga un comentariu