Actualitate

S-a terminat. Avicola va fi rasa de pe fata pamantului

Publicat: 06 sept. 2015
1

Lichidatorul judiciar al SC Avicola SA, a anuntat zilele trecute intrarea in faliment a societatii, motivat de faptul ca fostul combinat de crestere a puilor, aflat in insolventa din anul 2010, nu poate respecta planul de reorganizare si implicit nu-si poate plati datoriile fata de creditori.

„Pentru îndeplinirea planului de reorganizare si redresarea activitatii, au fost închiriate activele societatii. Alaturi de activitatea de închiriere a activelor, s-a luat în considerare si lichidarea activelor SC Avicola Iasi SA. Întrucât nu a existat un interes major pentru activele aflate în proprietatea SC Avicola Iasi SA, au fost valorificate doar o parte din active, iar sumele obtinute au fost insuficiente pentru a achita în totalitate creantele curente, precum si cele prevazute în programul de plati. Având în vedere aceasta situatie, am întocmit raportul cu propunere de deschidere a procedurii de faliment în forma generala a SC Avicola Iasi SA”, a aratat lichidatorul in raportul de faliment trimis judecatorului sindic. Conform planului de reorganizare, din luna fabrurie 2012 si pana in prezent trebuiau achitate creante in suma totala de 68.917.690,49 lei, dar s-a achitat doar suma de 1.523.934,39 lei.

De pe urma acestei prabusiri si statul roman se va alege cu o paguba considerabila in buget.  Astfel, valoarea totala a datoriilor catre bugetul statului (impozit pe profit si TVA), dar si catre bugetele locale (taxe si impozite pentru cladiri si terenuri), este de 1.745.675,73 lei. Din aceasta suma nu s-a achitat nici un leu. Singurele creante care s-au platit conform planului de reorganizare sunt creantele salariale în cuantum de 1.201.212,39 lei. Tribunalul Sindic va decide peste doua zile daca este de acord cu intrarea in faliment a SC Avicola SA.
Comentarii
    • Oare tu nu vezi ca DNA e subfinantata? Toata directia are putin peste o suta de procurori, iar tu vrei ca ei sa se ocupe de toate golaniile din tara?

  • si becali nu are bani ???? sa-l oblige legea cum a luat avicola asa sa o predea . daca interesele sunt altele ne uitam si noi ca la circ .stat fara oameni care sa aplice legea cu toate ca sunt platiti regeste poate mai bine ca in occident …RUSINEEE !!!!!!!!!!!!!

  • Catre domnul Iohannis, presedinte. Va rugam sa verificati hotiile si scamatoriile economice ale lui becali de la avicola iasi.NICI EVREII IN LAGARE NU AU PATIMIT CATE AU PATIMIT LIPOVENII SI MOLDOVENII LA AVICOLA IASI. SAU FOLOSIT DE CATALIN SIMEANU, CEI AI LUI BECALI SI DE DOCTORI SI INGINERI TINERI, PE CARE II AMAGEAU CA II PROMOVEAZA. CEL TANAR CAND NU GASESTE DE MUNCA CU BANI MULTI …TE POATE OMORI…

Adauga un comentariu