Actualitate

S-a lins pe bot. Medicul s-a retras din cursa in ultimul moment. Ce l-a determinat sa renunte la functie

Publicat: 26 ian. 2016

@ Medicul din Iasi se vedea deja castigator @ Acesta se baza pe sprijinul unor persoane cu influenta, inclusiv din mediul politic @ Doctorul a fost obligat sa se retraga, dupa ce a iesit la iveala o ilegalitate care urma sa fie trecuta cu vederea, doar pentru a ajunge pe functie

Surpriza de proportii la Directia de Sanatate Publica (DSP) Iasi. Singurul candidat pentru postul de director executiv adjunct s-a retras din cursa in ultimul moment. Medicul Valeriu Chirica este interimar pe functia respectiva, din luna mai 2015 si nu s-a mai prezentat la concurs, prima proba avand loc pe 25 ianuarie 2016. Examenul este organizat de Agentia Nationala a Functionarilor Publici. Medicul epidemiolog Chirica a refuzat sa spuna care a fost motivul care l-a determinat sa renunte la aceasta functie, motivand ca isi doreste sa faca activitati specifice varstei. Valeriu Chirica are 38 de ani.

„Doresc sa-mi focalizez energia pe alte activitati potrivite varstei si firii mele. Asa e mai bine pentru toata lumea”, a declarat dr. Valeriu Chirica. Acesta a ajuns director executiv adjunct la DSP Iasi cu sprijin politic. Una dintre conditiile obligatorii de participare la concurs este vechimea in specialitatea studiilor exercitarii functiei publice de minimum 3 ani. Medicul Valeriu Chirica nu indeplinea aceasta conditie, dar cu toate acestea s-a inscris la concurs, probabil fiind sigur ca va promova, avand sustinere politica. Acesta a beneficiat si de sprijinul fostului director executiv, dr. Lucian Indrei, angajat la Ministerul Sanatatii de mai mult timp.

Cotidianul BUNA ZIUA IASI a publicat un articol prin care aratat ca medicul epidemiolog nu indeplineste aceasta conditie. Dr. Valeriu Chirica are doi ani de vechime ca medic specialist, obtinand certificatul de medic specialist epidemiolog pe 6 ianuarie 2014. Acesta a fost ani de zile asistent medical la Inspectia Sanitara de Stat din cadrul DSP Iasi. Imediat dupa ce si-a depus dosarul la Agentia Nationala a Functionarilor Publici, dr. Valeriu Chirica a declarat pentru cotidianul BUNA ZIUA IASI ca are 6 ani vechime ca medic specialist epidemiolog, detine un master in epidemiologie si este doctorand in aceeasi specialitate. Cu toate acestea, dr. Chirica s-a retras din concurs. „Medicul Chirica s-a retras. Nu stiu care a fost motivul. Pentru postul de director executiv adjunct nu a mai participat nimeni la concurs. Postul ramane vacant”, a declarat dr. Liviu Stafie, director executiv la Directia de Sanatate Publica Iasi.
Adauga un comentariu