Actualitate

S-a intamplat la miezul noptii, intr-un spital din Iasi. Cand au deschis usa sectiei, colegii au ramas incremeniti

Publicat: 26 sept. 2016
1

@ Clipe de groaza la un spital din Iasi @ Nimeni nu se astepta ca unul dintre colegi sa faca asa ceva @ Acesta a fost salvat de colegii care i-au sarit imediat in ajutor @ Managerul spitalului a demarat o ancheta

Nimeni nu banuia ce avea sa se intample. Bolnavii dormeau, o liniste mormantala domnea pe holurile spitalului. Din cand in cand, linistea era sparta de tusea vreunui pacient. La un moment dat, cu cateva minute inainte de miezul noptii, au inceput sa sune, pe rand, telefoanele din fiecare pavilion. Asistentii medicali care au ridicat receptorul au ramas inmarmuriti cand au auzit vocea de la celalalt capat al firului. Era colegul de la pavilionul 3, care si-a anuntat colegii ca se sinucide.

Toti au alergat intr-un suflet si au reusit sa-i taie streangul inainte de a-si da ultima suflare. A fost chemat imediat si medicul de garda, care a constatat ca infirmierul care a incercat sa-si puna capat vietii are puls, respira singur si nu exista riscuri vitale. Totul s-a petrecut la Spitalul de psihiatrie si pentru masuri de siguranta Padureni-Grajduri. Conducerea unitatii medicale a demarat o ancheta interna si a sesizat Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi, fiind vorba de un incident petrecut in timpul serviciului.

Infirmierul s-a spanzurat de gratiile de la usa

Eugen Papuc, in varsta de 51 ani, este infirmier de aproape 20 de ani la Spitalul de psihiatrie si pentru masuri de siguranta Padureni-Grajduri. Dupa afirmatiile colegilor, acesta nu a lasat sa se inteleaga ca are vreo problema sau trece prin momente dificile pentru a recurge la acest gest extrem. Nimeni nu a crezut ca Eugen Papuc va incerca sa se sinucida la locul de munca. Duminica trecuta, in jurul orei 23:50, acesta si-a sunat colegii din toate pavilioanele si i-a anuntat ca se va sinucide. Infirmierul Papuc isi desfasoara activitatea la pavilionul 3.

„Angajatul nostru a incercat sa se spanzure cu cordonul de la halat. Un capat al cordonului l-a legat de gratiile de la usa de intrare in pavilion. La noi, in spital, toate usile si ferestrele au gratii, fiind un spital de maxima siguranta. Si-a sunat colegii si le-a spus ca se sinucide. Imediat, acestia s-au dus spre pavilion si l-a gasit pe infirmier atarnand in streang.  A fost salvat si dupa ce a fost consultat de medicul de garda, salariatul nostru a fost transportat la Institutul de psihiatrie Socola din Iasi, unde a ramas internat. Nu cred ca avea probleme cu cineva din spital, pentru ca as fi fost informat. Nu stiu sa fi avut probleme in familie. Am demarat o ancheta in cadrul unitatii medicale si asteptam sa vedem ce diagnostic vor stabili medicii psihiatri”, a declarat jurist Victor Idriceanu, managerul Spitalului de psihiatrie si pentru masuri de siguranta Padureni-Grajduri.

Angajatul spitalului a mai avut o tentativa de suicid

Din informatiile detinute, infirmierul Eugen Papuc ar mai fi avut o tentativa de suicid cu multi ani in urma, pe fondul unei depresii. Momentul in care infirmierul a recurs la tentativa de suicid a fost inregistrat si de camerele de luat vederi instalate in pavilion.

„Din ceea ce stiu, dupa ce sa angajat la spital, infirmierul Papuc ar mai fi avut o tentativa de suicid pe fondul unei depresii”, a spus managerul Idriceanu. Reprezentantii angajatilor din sistemul sanitar sustin ca majoritatea angajatilor sunt suprasolicitati. „Regretam ca se ajunge la astfel de situatii dramatice din cauza stresului si a volumului mare de munca”, a declarat Iulian Cozianu, presedintele Sindicatului Sanitas Iasi.
Comentarii
 • Eugen este la a 3 a incercare. Asta minte si cand doarme face teatru ca sa nu il dea afara din cauza bauturii . O lepra puturoasa ……..cica volum mare de munca:))))) la papuc :)))) mor de ras. Teatru ieftin marca Papuc :)))))

  • hai sa va zic de Eugen papuc la noi este cunoascuta povestea lui si cum sa insurat prima oara in urma unui viol in grup el ca sa scape de puscarie a luato de nevasta pe aia. actuala sotie e cunoscuta ca e rea de musca ….a fugit cu un pacient de la spital si atunci Lili cum ii stiut in sat la noi a incercat prima oara sa se spanzure

 • Papuc ii mai bolnav decat pe cei care ii supravegheaza. Este cunoscut la noi in grajduri. craiul din Valea satului si mai ales ca nu e prima oara cand o face pea spanzuratul. sunt sigura ca iar a mai mimat o spanzurare

 • va rog frumos sa fim uniti si sa nu aruncam cu mizerii in colegul nostru , as dori sa strangem niste banuti , fiecare cat poate si sa cumparam niste portocale sa mergem la domnu papuc la spital …..si sa aruncam cu portocale in el
  ati uitat cand papuc era cel mai smeu .
  eu nu am vazut drac mort si cred ca este o facatura proasta facuta de ” bolnavii de grajduri”

  atentie nu o muscati dragi colgi

Adauga un comentariu