National

S-a ieftinit benzina

Publicat: 07 nov. 2011
1
Doi dintre cei mai mari actori de pe piata romaneasca au ieftinit carburantii. Din pacate se pot bucura doar cei care au motoare pe benzina, intrucat motorina nu a fost ieftinita nici la OMV Petrom, nici la Lukoil, companii care au redus preturile in ultimele doua-trei zile, potrivit capital.ro.
De exemplu, OMV Petrom, cel mai mare jucator de pe piata, dupa numarul de statii, a ieftinit benzina de sambata-dimineata, 5 noiembrie, cu 4 bani/litru. Astfel, un litru de bezina Premium fara Plumb de 95 costa la statia C-tin Brancoveanu, nr 97A, 5,26 de lei.
Mentionam ca din luna aprilie, compania a ales sa nu mai publice preturile medii pe site, ci au ales un sistem de afisare a preturilor in fiecare statie. Preturile difera de la statie la statie, astfel ca  in zona centrala a Capitalei carburantii pot costa mai mult decat la o benzinarie de la marginea Bucurestiului. Preturile in statii pot fi, fata de cele de referinta, cu plus sau minus 5%.
In ceea ce priveste sortimentul Top premium 99+, acesta se comercialeaza in statia mentionata mai sus cu 5,63 de lei, cu 4 bani mai putin. 
O ieftinire cu 6 bani a fost facuta de cei de la Lukoil, unde preturile medii de referinta sunt de 5,39 lei/litru, pentru sortimentul Euroluk 95, si de 5,89 lei/litru – sortimentul Ecto 98.Adauga un comentariu