International

S-a descoperit un leac impotriva cancerului de piele

Publicat: 06 ian. 2012
1
O echipa de cercetatori a creat o crema care ar putea functiona ca tratament impotriva cancerului de piele. Metoda, una noninvaziva, este inca in perioada de teste, dar daca va fi omologata va putea vindeca anual pana la 3.000 de persoane care sufera de diferite forme ale acestei maladii.
Cercetatorii au descoperit o tehnica revolutionara care poate vindeca bolnavii de cancer de piele. Tumorile cauzate de cele mai comune forme de cancer de piele vor putea fi in curand indepartate fara chirurgie sau radioterapie conventionala, in numai doua ore, potrivit rtv.net. 
Zona din jurul tumorii este acoperita cu folie chirurgicala. O pasta radioactiva, bazata pe izotopul radioactiv rhenium-188, se aplica pe folie si este lasata sa se intareasca, iar intre timp radiatiile omoara celulele canceroase. Dupa cel mult doua ore, folia si pasta se inlatura. Tumoarea se micsoreaza pana dispare complet, iar pielea se vindeca in decurs de cateva saptamani, fara a ramane in urma vreo cicatrice.
Aceasta tehnica a fost deja testata pe 700 de pacienti, in Italia, iar rata de reusita a fost de 95%. In 85% din cazuri vindecarea s-a produs inca de la prima sedinta, iar la restul dupa trei interventii. In doi ani, acest tratament ar putea fi omologat. In prezent, metoda este testata si in Germania si Australia.
Cu aceasta pasta radioactiva se vor putea trata carcinomul bazocelular si carcinomul scuamos, forme de cancer care afecteaza sute de mii de oameni anual. Totusi, acest tratament nu este potrivit pentru melanomul malign, cea mai mortala forma de cancer de piele.
In prezent, chirurgia este la care cei ce sufera de forme usoare de cancer de piele apeleaza cel mai des. Afectiunile mai sunt tratate si prin radioterapie si criogenie (inghetarea celulelor canceroase, care duce la distrugerea lor). Cum tumorile pot aparea insa si in zone in care interventiile chirurgicale sunt greu sau imposibil de efectuat (ochi, nas, urechi), aceasta noua metoda descoperita de cercetatori poate fi o varianta ideala, la fel si pentru pacientii care nu pot fi supusi la operatii din motive de varsta sau medicale.
Aceasta noua metoda dureaza doar doua ore si nu implica efecte secundare notabile, spre deosebire de radioterapie, care presupune cel putin 10 sedinte la spital si are efecte secundare semnificative.Adauga un comentariu