Eveniment-Social

S-a deschis primul centru multifunctional pentru persoanele cu autism din Iasi – FOTO, VIDEO

Publicat: 22 mai 2014

Un nou centru de servicii social-comunitare a fost inaugurat ieri in municipiul Iasi, in incinta fostului post termic de pe Aleea Sucidava nr. 6 din zona Alexandru cel Bun, langa scoala „George Calinescu„. Serviciile oferite in cadrul Centrului Multifunctional de Servicii Social-Comunitare pentru persoanele cu dizabilitati se adreseaza in primul rand copiilor cu autism din Iasi, dar si persoanelor adulte care se lupta cu aceasta boala. Aceste persoane vor putea beneficia, in cadrul centrului de zi de consiliere psihologica, sociala sau juridica, de diverse terapii specifice acestei boli si bineinteles de multiple activitati pentru petrecerea timpului liber. Cei care au colaborat pentru deschiderea acestui centru sunt Primaria municipiului prin Directia de Asistenta Comunitara (DAC) Iasi in parteneriat cu Asociatia umanitara Surasul Albastru. „Am inaugurat un centru de zi pentru persoanele cu dizabilitati care se adreseaza cu preponderenta celor cu autism. Acestia vor beneficia in principal de asistenta sociala si de servicii primare si de specialitate, oferite de personal calificat. Pentru amenajarea spatiului s-au investit in jur de 100.000 de lei, din care 81.000 de lei au fost oferiti de primarie, iar diferenta a fost suportata de asociatia partenera. Personalul specializat care va asigura buna desfasurare a centrului este din cadrul Directiei de Asistenta Comunitara, dar si voluntari ai Asociatiei Surasul Albastru. Pe viitor vom face tot posibilul sa accesam cat mai multe astfel de fonduri pentru deschiderea altor asemenea centre”, a spus Luminita Munteanu, directorul Directiei de Asistenta Comunitara Iasi. Copiii si persoanele cu autism din Iasi se vor putea bucura, in cadrul centrului, de diferite activitati interactive organizate de voluntarii si personalul specializat al centrului, menite sa le usureze integrarea in societate.
Comentarii
  • Un pic de campanie PSD,putea fi inaugurat luni dupa alegeri.Dar ce sa-i faci daca punctele termice sunt in subordinea PSD-ului.Au ajuns si bietii copii cu autism sa fie unelte electorale.PACAT!

  • CIUMA COMUNISTA, SECURISTA, HURDUBANU BALEGOS DE DOROHOI NICHITA A ADUS PENTRU CAPONIA PSD DIAVOLII CU CRUCE, PORECLITI POPII! (TALHARII ORTODOCSI A ROMINIEI))))

Adauga un comentariu