Eveniment-Social

S-a derulat ultima proba la Evaluarea Nationala. Cand vor fi publicate rezultatele finale

Publicat: 24 iun. 2015
1

@ Mii de elevi ieseni asteapta rezultatele preliminare la Evaluarea Nationala @ De mentionat ca rezultatul la acest concurs are o pondere uriasa la nivelul admiterii in clasa a IX-a

La ultima proba scrisa de la Evaluarea Nationala din acest an, sustinuta ieri, 24 iunie 2015, la disciplina Matematica s-a extras varianta VII. Astfel, in cele 186 de centre de examen din judetul Iasi au fost inscrisi 6.746 candidati, din care doar 206 au fost absenti. In acest context a fost inregistrata o prezenta de aproximativ 97 la suta. Conform oficialilor Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ), varianta extrasa a inclus subiecte de nivel mediu, respectandu-se prevederile programei de examen si structura transmisa in retea, la inceputul anului scolar 2014 – 2015, de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS).

„Subiectul I contine sase itemi de completare, itemi accesibili pentru absolventii clasei a VIII-a, fiecare raspuns corect fiind notat cu cinci puncte. Cerintele subiectului al II-lea vizeaza notiunile de algebra, cu exceptia primului item si necesita redactare atenta si detaliata a solutiilor pentru obtinerea punctajului maxim de cinci puncte pentru fiecare. Subiectul al III-lea include doua probleme de geometrie, prima de geometrie plana, iar a doua de geometrie in spatiu. Constatam ca ultima cerinta, de la cea de-a doua problema, va conduce la diferentierea notelor de la 9 la 10, fiind determinata de corectitudinea si claritatea argumentelor din demonstratie. Se acorda cate 5 puncte pentru fiecare cerinta rezolvata corect si complet, prin urmare cate 30 de puncte pentru fiecare subiect, iar 10 puncte sunt din oficiu.

Rezultatele vor fi afisate in ziua de 26 iunie (maine – n.r.), pana la ora 16:00. Contestatiile se depun in aceeasi zi, intre orele 16:00 si 20:00, urmand ca rezultatele finale sa fie afisate in ziua de 30 iunie”, au transmis reprezentantii ISJ. Dincolo de toate acestea, Ministerul Educatiei a decis, inca din anul trecut scolar respectiv 2013-2014, ca media de admitere pentru admiterea in liceu sa se calculeze in felul urmator: „media ponderata între media generala la Evaluarea Nationala sustinuta de absolventii clasei a VIII-a, care are o pondere de 75 la suta, si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a, care are o pondere de 25 la suta în calculul mediei de admitere”, se arata in metodologie.
Adauga un comentariu