Actualitate

S-a decis: Uniunea Europeana cere UMF Iasi sa dea inapoi 1,5 milioane euro

Publicat: 28 nov. 2011
1

@ Chiar daca rectorul Vasile Astarastoae a facut presiuni pentru ca Senatul UMF sa nu se constituie parte civila in dosarul care se refera la fraudarea a 1,5 milioane euro pentru platforma de e-Learning, Uniunea Europeana vrea banii inapoi @ Recent, Autoritatea de Implementare din cadrul Ministerului Economiei, cea care a aprobat proiectul pe care urma sa-l deruleze UMF Iasi, s-a constituit parte civila vatamata in dosar si cere returnarea sumei

In ciuda presiunilor facute de Vasile Astarastoae ca Senatul UMF sa nu se constituie parte civila in dosarul care se refera la fraudarea fondurilor alocate pentru platforma de e-Learning, Uniunea Europeana cere ca banii sa fie inapoiati. Autoritatea de Implementare din cadrul Ministerului Economiei, institutia care a dat avizul pentru ca Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa sa deruleze proiectul in cauza, a transmis zilele trecute Directiei Nationale Anticoruptie ca se constituie parte civila vatamata in dosarul penal. Prin urmare, banii trebuie returnati. Solicitarea DNA a fost discutata si in sedinta de ieri a Senatului UMF, care a decis sa nu se constituie parte civila in dosarul instrumentat de DNA. In perioada urmatoare, Directia Nationala Anticoruptie ii va trimite in judecata pe principalii invinuiti din acest dosar, rectorul Vasile Astarastoae, prorectorul Dragos Pieptu si directorii Daniela Drugus si Adrian Ciureanu. Directorii UMF sunt acuzati ca au luat mita pentru a facilita firmei Maguay Impex SRL semnarea contractului pentru furnizarea tehnologiei necesare dezvoltarii platformei de e-Learning. De altfel, Drugus, Ciureanu si administratorul Maguay Impex SRL, Corvin Pughin, au fost arestati preventiv. In plus, trebuie precizat ca DNA a pus sechestru si pe conturile si bunurile Maguay Impex SRL.
Comentarii
 • Sa plateasca toti membrii senatului, prieteni si complici cu Astarastoaie. Vedeti lista cu membrii senatului si va lamuriti. Rude, nasi, fini si nulitati profesionale.

 • Iari esti prost, Mazilule. UE n-a cerut nici un ban. Constituirea de parte civila arata ca, DACA VA FI DOVEDIT PREJUDICIUL, EU vrea banii inapoi. IAR PREJUDICIUL N-A EXISTAT, MAZILULE, fiindca platforma functioneaza de mai mult de un an de zile. Singurul prejudiciu adus noua, este ca te-ai nascut tu, neghiob mare cu pixul si chitantzierul in mina. Mari canalii sinteti voi, cei de la BZI.

 • Iari esti prost, Mazilule. UE n-a cerut nici un ban. Constituirea de parte civila arata ca, DACA VA FI DOVEDIT PREJUDICIUL, EU vrea banii inapoi. IAR PREJUDICIUL N-A EXISTAT, MAZILULE, fiindca platforma functioneaza de mai mult de un an de zile. Singurul prejudiciu adus noua, este ca te-ai nascut tu, neghiob mare cu pixul si chitantzierul in mina. Mari canalii sinteti voi, cei de la BZI.

 • uai constatatorule, poti sa te pregatesti deja sa dai banii inapoi, canalie…iaca nu toti din tara asta il pupa in cwur pe vasilica..

 • Mai Constatatorule esti mana dreapta a lui Astarastoae. Vei plati si tu in curand. Te cunosc f bine , toata ziua trambitezi in favoarea rectorului penal.

 • Niculescu,datcu pensionari.burlea are un parc de masini ca al lui becali,din salariul de bugetar?!costuleanu,neamuri.cu asa mafie,arestoaie o sa domneasca forever.Pana cand mai avem rabdare?acoperiti politic,stau toti asteptand sa cotizeze si sa se salveze.

 • O decizie buna luata de senatorii umefisti, bravo lor. pentru ei a luptat atit de mult prof. Astarastoaee, pentru libertate academica si pentru desprinderea de vulg. acum au demonstrat ca sunt universitari cu adevarat!

 • @Alexandru
  Asculta nesimtitule,
  ca sa te desprinzi de vulg trebuie sa nu fii tu vulg.
  Rectorul tau este o nulitate stiintifica inconjurat de alte nulitati la fel de stiintifice.
  Tu crezi ca daca are ** functii gras platite asta il face mai destept? tu, asta ” nevulg” te-ai intrebat cum a ajuns nulitatea asta profesor universitar? ca si altii de teapa lui: pupand maini, ploconindu-se la dreapta si la stanga si profitand de un sistem ce incurajeaza impostura.
  Si tu esti tot un impostor si ti-e teama ca ca-ti pierzi sustinatorii?
  Nesimtit ce esti! Baga ochii in cv-ul gogamanului tau de rector si ale profilor ce-l inconjoara si vino si spune-ne ce somitate este nea pompon si adunatura de la umf.
  Numai o nulitate poate sustine alte nulitati. marsh de aici!

 • Hi,hi,hi,rector vine de la Rect?!pai,acum se explica relatia de nasie cu razvanutz constantinescu,pupa cu drag si dor f.u.n.dutz..sau o fi ..pouloutz?!

Adauga un comentariu