Local

S-a DECIS! Documentul a fost SEMNAT de primarul Iasului si rectorul Universitatii Alexandru Ioan Cuza – FOTO

Publicat: 23 iul. 2018

Un nou proiect depus de UAIC pe 23.07.2018: Consolidarea si refunctionalizarea cladirii corpului O – Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Click de start – Doamna Prof. univ. dr. Mihaela Onofrei, Ordonator de credite al UAIC, Domnul Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iasi.

Contractul reprezinta servicii de proiectare si asistenta tehnica pentru Corpul O al UAIC. Acesta a fost atribuit la data de 11 septembrie 2017. De precizat ca in acest corp functioneaza Centrul Cultural al Americii Latine si Caraibelor. Din pacate, imobilul se afla intr-o stare avansata de degradare. 

De reamintit faptul ca actualul ministru al Justitiei si rectorul suspendat de la Cuza, prof. univ. dr. Tudorel Toader, i-a lansat o provocare publica primarului Iasului, Mihai Chirica. Este vorba de un parteneriat viabil pentru realizarea, in Copou langa Corpul B al institutiei, a unei mega biblioteci moderne desinate tuturor facultatilor cuziste. Aceasta ar urma sa fie amplasata tocmai in Corpul O de la Cuza destinat Facultatii de Litere. 

"Ii propun domnului primar un parteneriat ce vizeaza, pe langa sprijin pe zona tehnica sau de autorizatie ce vizeaza un proiect de urbanism, si o colaborare mult mai stransa care sa implice inclusiv sprijin al specialistilor din municipalitate. De asemenea, sper sa fim sustinuti in a realiza o biblioteca in imobilul care nu este functional, de langa Copul B", a reliefat rectorul Toader. 

Pe de alta parte, Mihai Chirica a dat asigurari ca va sustine in totalitate acest proiect. "Vreau sa ma angajez public, asta ca o prima promisiune a mea pentru Universitatea Cuza la inceput de mandat, ca voi sustine pe deplin ducerea la indeplinire a realizarii acestei noi biblioteci", a replicat edilul. De reamintit ca biblioteci precum cele de la facultatile de Litere, Istorie, Filosofie si Stiinte Social Politice, Drept sau Matematica functioneaza in spatii mici si improprii de ani buni.
Comentarii
Adauga un comentariu