Eveniment-Social

S-a dat startul reabilitarii Splaiului Stang al Bahluiului! Cand vor fi gata lucrarile

Publicat: 13 aug. 2015
1

@ Constructorii vor intra prima data pe zona din fata facultatilor de la Universitatea Tehnica @ Licitatia pentru celalalt splai a fost contestata

Municipalitatea ieseana a lansat ieri al 14-lea proiect european, fiind vorba de reabilitarea Splai Bahlui Mal Stang. Constructorii de la Eky Sam si Victor Construct, care si-au adjudecat contractul de lucrari cu o oferta de circa 18 milioane de lei, ar trebui sa reabiliteze Splaiul Stang in termen de 4 luni si jumatate. Reprezentantii primariei au anuntat deja emiterea Ordinului de incepere a lucrarilor inca de pe 7 august, pe 10 august fiind predat amplasamentul pentru organizarea santierului.

In cadrul acestui proiect ar urma sa se lucreze in ture, pe tronsoane. Tronsonul 1 este cel din Pod Sf. Ioan si Bulevadrul Metalurgiei, Tronsonul 2 e din Metalurgie pana in Tudor Vladimirescu, Tronsonul 3 e cel din Tudor Vladimirescu pana in Podu Ros, Tronsonul 4 fiind cel din Podu Ros pana in Podu de Piatra, Tronsonul 5 reprezentand segmentul de sens unic spre Podu Ros al bulevardului Mangeron. „In prima faza vor fi abordate lucrarile dintre Tudor Vladimirescu si Podu Ros, aceasta fiind zona cea mai utilizata. Vrem sa aducem acest prim tronson in utilizare pana revin studentii”, a precizat primarul interimar Mihai Chirica. In ceea ce ii priveste pe constructori, acestia au transmis ca au in vedere inchiderea santierului pana la 1 decembrie nu pana la 31 decembrie, asa cum este termenul din contract. Pe langa reabilitarea infrastructurii stradale, prin acest proiect vor fi amenajate 87 de locuri de parcare pe splai, fiind inclusa achizitia a 58 de banci, 220 cosuri de gunoi, precum si infiintarea de trotuare si piste de biciclisti pe tronsonul Pod Tudor Vladimirescu – Pod Sf. Ioan.

Licitatia pentru Splai Drept, contestata

Daca pentru Splaiul Stang a fost deja dat ordinul de incepere al lucrarilor, la Splai Bahlui Mal Drept, la licitatia cu un buget de circa 10 milioane de euro, a fost depusa o contestatie. Asociarea Viarom – Conest a contestat decizia atribuirii contractului de lucrari catre Asocierea SC Geiger Transilvania cu SC Loyal Impex (oferta de 30,63 milioane lei – n.r.). „La licitatia pentru Splai Drept e depusa o contestatie de catre Viarom. Am pus la dispozitia contestatorului toate datele, raportul de analiza a ofertelor. In 2-3 saptamani sper sa semnam si cel de-al doilea contract”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.
Comentarii
  • CE HOTIE.
    CA SA NU BATA LA OCHI CA A CASTIGAT VIAROM + CONEST, CEI DE LA PRIMARIE I-AU DECLARAT CASTIGATORI PE GEIGER INSA PUNAND LA DISPOZITIA VIAROM+CONEST INAINTE DE DEPUNEREA CONTESTATIEI LA CNSC, DOCUMENTELE CELOR DE LA GEIGER. HOTIE, HOTIE HOTIE. S-AU INCALCAT PREVEDERILE OUG 34/2006 prin care primaria iasi nu trebuia sa acorde acces la dosarele licitatiei celor de la conest si viarom. Acestia trebuiau sa studieze dosarele la Bucuresti la sediul CNSC nu la prieteni lor din primaria Iasi. Sa va ia DNA-ul pe toti !.

Adauga un comentariu