Sport

Ryan Lochte, inculpat in Brazilia

Publicat: 26 aug. 2016
1

Înotatorul american Ryan Lochte a fost inculpat, joi, pentru „denunt mincinos al unei infractiuni„, pentru ca a pretins ca a fost victima unei agresiuni pe durata Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro, a anuntat politia braziliana, citata de AFP.

Ancheta a fost încheiata joi, iar înotatorul american Ryan Lochte a fost inculpat pentru denunt mincinos al unei infractiuni”, se arata în comunicatul politiei statului Rio de Janeiro, care cere justitiei sa trimita o comisie rogatorie pentru ca sportivul sa fie notificat de decizie în Statele Unite, acolo unde locuieste.

Politia braziliana a precizat, saptamâna trecuta, ca FBI urmareste afacerea si ca în cazul în care vor exista aspecte de natura penala, Lochte ar putea fi audiat de un judecator american în baza unei comisii rogatorii braziliene.

Conform unor informatii furnizate joi de site-ul de stiri G1 apartinând televiziunii Globo, care a citat un comisar de politie din Rio, Clemente Braune, înotatorul va fi chemat sa depuna marturie în Brazilia: „Odata citat sa compara, fie ca vine sau nu la audiere, pedeapsa este aceeasi: de la una la sase luni de închisoare. Daca nu vine, procedura va continua si în absenta acuzatului pâna la o decizie finala”.

Compatriotul si coechipierul sau James Feigen, unul dintre autorii unui denunt mincinos legat de un delict, deoarece a pretins ca a fost victima unei agresiuni din partea unor falsi politisti cu ocazia JO de la Rio, si-a prezentat scuzele miercuri. Feigen a revenit apoi la faptele petrecute pe 14 august dimineata, în urma carora reputatia sa si mai ales cea a lui Ryan Lochte, unul din starurile echipei de natatie a SUA, au avut de suferit.

„Pe drumul de întoarcere (de la o seara la Club France), noi am cerut soferului nostru de taxi sa se opreasca la o statie de servicii pentru a putea merge la toaleta. Toaletele însa erau închise, dar noi nu am încercat sa le fortam. Însa am luat decizia regretabila de a urina în spatele cladirii”, a recunoscut Feigen, component al echipei SUA care a câstigat stafeta de 4×100 m la JO din 2016.

El a precizat, de asemenea, ca înainte de a se întoarce în taxi, Lochte a smuls un panou publicitar: „Un barbat ne-a apostrofat, pe mine si pe coechipierii mei si ne-a ordonat, în portugheza, sa ne culcam la pamânt. Mi-am pus mâinile la cap, m-am culcat, iar persoana în cauza, cu arma în mâna, ne-a cerut bani. Gunnar Bentz si cu mine i-am dat ca sa ne lase sa plecam…Mai târziu, un politist a venit sa ne ia o declaratie în Satul olimpic si am omis sa indic ca am urinat în service-ul respectiv si ca Ryan Lochte a smuls un afis, pentru ca am vrut sa-mi protejez coechipierii”, a recunoscut Feigen.
Adauga un comentariu