National

RUSINE. Secretar de stat, demis pe furis. A aflat de la sofer

Publicat: 05 ian. 2016
1
Tehnocratii din Guvernul Ciolos se fac din nou de ras, dupa ce un secretar de stat in Ministerul Culturii a aflat de la sofer ca si-a pierdut functia. Dupa ce s-au batut cu pumnul in piept ca vor aduce o schimbare benefica in Romania, tot mai multi alesi tehnocrati se dovedesc penibili. Protagonistul acestui episod umilitor a fost Bogdan Stanoevici, fost secretar de stat al Ministerului Culturii, demis de ministrul Vlad Alexandrescu. Partea umilitoare se refera la modul in care acesta a aflat ca si-a pierdut functia, respectiv a fost informat despre acest lucru de un sofer al  institutiei. Andreea Gita, director de cabinet al secretarului de stat Bogdan Stanoevici, a transmis o scrisoare deschisa catre Ministrul Culturii.
„Stimate Domnule Ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu.
M-am gandit mult inainte de a va transmite aceste ganduri. Ma gandesc inca din data de 29 decembrie, cand dumneavoastra va pregateati de vacanta sau de concediu, iar eu imi inabuseam plansul cu calmante si pastile. Vreau sa va intreb despre ceea ce ati facut dumneavoastra, Dle Ministru al Culturii in ultimele zile??? sau in ultima perioada in care ati preluat conducerea Ministerului Culturii despre faptul ca ati incalcat cu fruntea sus principiul eticii si al moralitatii despre care vorbeati cu mare ardoare la sfarsitul lui noiembrie 2015 cand ati tinut prima sedinta colectiva. Dle Ministru, este TRANSPARENT, ETIC si moral ceea ce ati facut dumneavoastra?? Rememorez ca la primele noastre intalniri colective, ne vorbeati despre transparenta, despre etica, despre moralitate, despre eficientizare. dar despre ce nu ne-ati vorbit??? Si dumneavoastra, ce ati facut pana la urma??
Domnule Ministru, va respect pentru capacitatile profesionale despre care presa scrie ca le aveti, pentru declaratia de avere pe care nu ati ezitat sa vi-o afisati TRANSPARENT si imediat, pe site-ul ministerului. pentru discursul elaborat cu care v-ati intampinat amaratii aia de bugetari din Minister crezand ca sunteti salvatorul lor. dar cum ramane cu fairplay-ul dvs si al celorlati colegi ai dvs, fata de noi, cei pe care i-ati gasit deja la minister si care spre deosebire de altii, au initiat si demarat proiecte culturale, au semnat protocoale cu ministerele din tarile europene. s-au luptat cu cei care au DESFIINTAT cu nesimtire si tupeu anumite institu?ii de cultura din Romania…
Dle Ministru, dumneavoastra nu aveti de unde sa cunoasteti aceste lucruri, pentru ca nu ati avut timp sa discutati cu noi despre activitatea noastra din ultimele luni, despre rezultatele obtinute, despre problemele gasite si solutiile noastre. despre nimic!! V-ati grabit ca sa va aduceti oamenii dvs. le cunoastem istoricul tumultos al fiecaruia dintre ei.. ati evitat complet orice fel de comunicare. aa, da. stiu, v-am vazut la televizor, ocupat cu sedintele de guvern. aveti o scuza. o data pe sapt, miercurea. dar ati avut timp ca sa semnati niste ordine de incetare a activitatii noastre pt care nu am primit nicio explicatie…Dle Ministru, inca de la inceputul venirii dvs la MC, am inteles ca doriti comunicare!!! colaborare. atunci am zis ca vom face echipa buna cu dvs. si ne-am bucurat! Ne-ati pus sa va transmitem vulnerabilitatile si problemele noastre??? buna strategie!!! credeam ca sunt pt a colabora si gasi rezolvari impreuna, pe cand, dvs, onorate domn, le-ati cerut cu alte scopuri. pt a usura munca oamenilor cu care urma sa veniti la pachet!!! CO MU Ni CARE!!! asa comunicati dvs cu angajatii?? cu unii da, cu altii ba. In functie de ce? Dle Ministru, va stimez pt calitatea culturala de care dati dovada, dar nu a fost prea etic si prea transparent din partea dvs ceea ce ati facut cu 5 oameni.
CUM SA AFLE SECRETARUL DE STAT, tehnocrat, cu experienta in domeniul culturii de peste 30 de ani, cu rezultate remarcabile, CA A FOST DEMIS din functie??? cum sa afle de la mine, un simplu amarat de director de cabinet, angajat al cabinetului sau?? cum sa aflu din afara ministerului de statutul sefului meu?? nu era legat cu lanturi de scaunul acela, dar cum Dle Alexandrescu asa?? sa aflam de la a cincea mana ca noi nu mai suntem angajati ai MC?? Sa nu trimiteti dvs o adresa, un email, o circulara din timp?? nimic??? dar telefoanele ni le-ati blocat de a doua zi. Sa mergeti pe burta si pana in ziua de astazi, 4 ian 2015, cand ne-ati semnat ordinele? E corect asa?? e corect dle Ministru, ca demiterea secretarului de stat sa fie publicata noaptea in monitorul oficial ca sa nu poata fi contestata??? Tocmai dvs, Dle Ministru. un exemplu al corectitudinii si al transparentei!! Va doresc mult succes, ca anu-i greu, scurt si imprevizibil!!! NU doresc nicio replica din partea dvs, lectia de viata pe care am invatat o in ultimele zile face mult mai mult decat un raspuns sec din partea dvs. In rest, eu voi consulta manualele de etica, moralitate si transparenta!!!!”.Comentarii
  • Emotionant, de-a dreptul !!!
    Dar acest Stanoievici, cum de a ajuns si cine l-a adus, la Min. culturii? In intunericul lipsei mele de cultura, zau daca imi aduc aminte de capodoperele create de acest individ pe taramul culturii universale.Dar, parca imi aduc aminte de alte functii detinute de acesta. Nu care cumva se ocupa de romanii din diaspora? Nu care cumva a avut niste iesiri batjocoritoare la adresa romanilor pe la Milano si pe la Madrid anul trecut in calitate de OFICIAL AL GUVERNULUI ROMANIEI? Nu care cumva s-a „ocupat” nemijlocit de organizarea votului, primul tur, la prezidentialele din 2014 in diaspora?
    Curat cultural, acest asa-zis actor, de mana a doua, de fapt o ji.godie de prima mana!
    Poanta a cazut, PSD-ul scartie si nu mi se pare normal ca toate ji.go.diile aduse de ei prin aparatul central sa ramana in functii pe banii nostri si sa serveasca vechea cauza. Pe langa schimbarea culorii gardului, din cand in cand, mai trebuie reimprospatata si menajeria…

  • Se confirma banuiala, inca de la inceput, ca tehnocratii lui Ciolos si Johanis sant de fapt o adunatura de amatori neaveniti care nu au habar decat de privilegiile politrucilor vechi si noi. RUSINE!!!!!!!, JOS CU VOI!! Poate pe 24 ianuarie 2016.

Adauga un comentariu