International

Rusia, sechestru pe mii de tone de alimente

Publicat: 03 dec. 2014
1

Autoritatile ruse au sechestrat peste 1.000 de tone de produse alimentare si bauturi occidentale introduse in mod fraudulos in tara in perioada care a trecut de la inceputul lunii august si pana in prezent, dupa intrarea in aplicare a embargoului impus de Moscova pentru produsele occidentale, informeaza Newsweek.

Presedintele Serviciului federal de supraveghere in domeniul protectiei consumatorului din Rusia (Rospotrebnadzor), Anna Popova, a informat miercuri ca in Rusia continua contrabanda cu produse alimentare din UE si SUA.

Citeste si Rusia ameninta NATO

‘Din pacate, gasim in continuare pe rafturile magazinelor produse importate ilegal. Recent, la o serie de magazine din regiunea Moscovei am descoperit branza olandeza, carnati din Estonia si sunca din Spania’, a declarat Anna Popova.

Aceasta a precizat ca pana acum au fost confiscate peste 500 de tone de carne de pasare din SUA si peste 300 de tone de carne din Europa. De asemenea, aproape 50 de tone de bauturi racoritoare si inghetata provenite din strainatate au fost interceptate de Rospotrebnadzor, alaturi de aproximativ 100 de tone de fructe din Polonia.

Citeste si Donald Tusk si Barack Obama cer Rusiei sa se retraga din estul Ucrainei

La inceputul lunii august, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret care interzice importurile de produse agricole si alimentare provenite din tarile care au impus sanctiuni Rusiei in contextul crizei din Ucraina. Lista includea produse din carne si lapte, precum si fructe si legume provenite din SUA, UE, Canada, Australia si Norvegia.

Dupa introducerea acestui embargou, importurile rusesti de anumite produse alimentare au inregistrat scaderi dramatice: 89% la branza, 70% la peste si 47% in cazul carnii de porc, din cauza ca Rusia nu a reusit sa gaseasca inlocuitori la produsele importate din Europa.

Citeste si Rusia se pregateste de RAZBOI

Zilele trecute, economistul Pavel Medvedev a avertizat ca aproximativ 40 de milioane de rusi risca sa nu mai poata sa-si permita anumite produse alimentare in conditiile in care preturile la alimente au crescut cu peste 10%.

Sursa: AGERPRES
Adauga un comentariu