National

Rus isi cere SCUZE pentru insulta adusa romanilor din diaspora. A fost doar o „licenta”

Publicat: 11 iun. 2015
1
Ministrul Ioan Rus isi cere scuze dupa jignirea adusa romanilor din diaspora. Ioan Rus a spus ca a fost vorba despre o exprimare stilistica. „Prin declaratia pe care domnul ministru Ioan Rus a facut-o la emisiunea „Jurnalul de Seara” de la Digi 24, cu privire la intoarcerea acasa a romanilor plecati sa munceasca in strainatate, domnia sa a dorit sa atraga atentia asupra unei realitati dure din Romania de astazi. De altfel, ministrul Rus a afirmat chiar in cadrul emisiunii, ca formularea folosita este o „generalizare artistica, o licenta„.
Domnul ministru isi cere scuze daca prin formularea aleasa a jignit pe cineva, dar intentiile domniei sale au fost de a semnala o situatie grava cu care se confrunta multe familii de romani, fara sa-i jigneasca, ci chiar compatimindu-i. Domnia sa a facut referire la destramarea familiilor si la copiii lasati in grija bunicilor ori a altor rude, ca urmare a faptului ca parintii lor au plecat sa munceasca in alte tari in speranta de a-si construi un trai mai bun.
Domnul ministru nu a dorit sa aduca in niciun fel atingere demnitatii vreunei persoane prin acele declaratii, ci doar sa atraga atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate. A dorit, totodata, sa le transmita celor plecati departe de casa ca, in viitorul apropiat, multi dintre acestia si-ar putea gasi un loc de munca in tara, pentru ca Romania va avea nevoie de forta de munca, de specialisti in domeniul constructiilor, odata ce vor fi demarate proiectele de infrastructura prevazute de Master Planul General de Transport”, potrivit comunicatului emis de Ministerul Transporturilor.



Comentarii
  • Siktir mistretule ! Ai comis-o, acum trebuie s-o tragi! Nu vii tu dtai ministrul si te ia gura pe dinainte, mai ales in zilele astea in care „frige” o motiune care face referire tocmai la MODUL IN CARE SUNT RESPECTATE DREPTURILE CELOR CARE ASIGURA ATAT PIB-ul CAT SI CRESTEREA ECONOMICA BAZATA PE CONSUM A ROMANIEI !!!
    Jalnica incercare si, cu scuzele tale, insotite de motivatia ca ai vrut sa atragi „atentia asupra pretului mare pe care-l platesc mii de romani care au ales sa plece sa munceasca in strainatate”, acestia se vor sterge la koor, pentru ca, spus altfel sunt tot tati de golani si soti de curve. Sau, poate, partea asta, era un pamflet…
    Demisia ji.go.die ord.na.ra.!!! Plus despagubiri morale de miliarde de euro !

  • Te bag in aia matii cu tot cu Masterplanul tau idiot . O Ji.go.die Ordinara . La fel ca boc , de la Cluj , slab , fara viziune , gurist si tem.bel.

  • O”licenta” apreciativa na-i gasit, sau nu te-a invatat mama ca fiecare trebuie respectat ptr ce este ? Ne zbatem ca musca in țîlindru pina nu eradicam si trimitem la scoala de corectie, nataraii. Nu sesizati ca e actiune concertata contra diasporei care le-a ”taxat” stergatorul de parbrize? Ziarista este civilizata dar, acest personaj trebuie dat in judecata de catre cei jigniti. SCUZELE NICI NU DOR SI NICI NU COSTA. A trait bine destula vreme din banii nostri si a celor 3 mil. umiliti si in strainatate si acasa si, macinati de dorul de copii si parinti.

Adauga un comentariu