Secretele istoriei

RUGACIUNEA pe care PARINTELE ARSENIE BOCA spunea ca e bine sa o rostesti de SFANTA MARIE MARE

Publicat: 15 aug. 2014
3

Parintele Arsenie Boca spunea, potrivit apologeticum.ro:

„Nu se poate vorbi numai despre Maica Domnului. Ea e prevazuta de Dumnezeire indata dupa caderea omului. Deci pomenirea ei, pune din plin, problema refacerii omului.

Primul om refacut, e lisus, Fiul Ei, si toti ucenicii lui lisus, deci Ea e si Maica Bisericii. A fost instituita, chiar de lisus, cand era pe cruce, ca maica a crestinatatii, cand i-a dat pe loan de fiu si lui loan i-a dat-o pe Ea de maica.

Daca viata noastra s-ar reduce numai la viata aceasta, cea intre leagan si mormant, toata zdroaba vietii ar fi fara sens. Dar viata noastra nu e numai atata.
Stim de la lisus, ca vom purta si chipul pe care ni l-a aratat El, schimbandu-Se la fata. Aceasta insa, cand Se va naste in noi Iisus, asa cum S-a nascut in sfanta Fecioara.
Prin asceza si iubire sufletul nostru trebuie sa ajunga la curatia sufletului fecioara, in care se va naste chipul nostru vesnic.

Nu e prin urmare numai o urmare a Domnului, ci si o urmare a Maicii Domnului. Iar Maica Domnului n-a fost scutita de niciuna din durerile omenesti. De mica a cunoscut refugiul si prigoana lui Irod. Sabia durerilor a fost profetita pentru sufletul Ei.

Vezi si Minune la mormantul lui Arsenie Boca! – FOTO

Ea e modelul desavarsit de curatie si iubire, duse pana la jertfa: dovada, ca putini erau pana sub crucea Rastignitului, si printre cei putini, era Maica Domnului.

Tot asa, pe langa orice rastignit al vietii acesteia, putini mai raman pentru el catre Dumnezeu, si printre cei putini, e Maica Domnului. Caci, spre a ajunge la refacerea noastra, trebuie sa trecem prin multe rastigniri, si avem trebuinta de o inima de mama pentru noi catre Dumnezeu.

Dumnezeu ne paraseste uneori; sfintii nu sunt ascultati, dar iubirea de mama intoarce asprimea Dreptatii lui Dumnezeu din nou in iubire.

Vezi si  Parintele Arsenie Boca despre paguba si capital

Exod 32
: Moise se ruga, stramtorand pe Dumnezeu: inceteaza Doamne urgia Ta si potoleste-Ti mania si socoteste cu blandete gresala poporului Tau. Ada-ti aminte de robii Tai: Avraam, Isaac si Iacov…

– Nu ! a raspuns Dumnezeu. Lasa-Ma sa-i zdrobesc, caci cu urgie M-am maniat asupra lor si vreau sa-i prapadesc!

– Daca nu-i ierti, sterge-ma si pe mine din Cartea Vietii!
Si a incetat urgia lui Dumnezeu; si pentru rugaciunea lui Moise i-a iertat pe ei.
Cine-i Moise si cine-i Maica Domnului ?
Cand te-a lepadat Dumnezeu si nici sfintii nu se mai roaga pentru tine, a mai ramas cineva care nu te-a parasit: e Maica Domnului, iar Maica Domnului e ascultata.
„Intre robii lui Dumnezeu si Maica lui Dumnezeu e o deosebire fara margini” – zice sfantul Ioan Damaschin. Daca Moise, un rob, poate, prin rugaciunea lui, sa opreasca urgia lui Dumnezeu si nu-L lasa sa se razbune pe inchinatorii la idoli, – cu atat mai mult rugaciunea sfintei Fecioare Maria, va opri sa nu cada urgia divina, peste pacatosul popor crestin.
Al VII-lea Sobor ecumenic, avand in vedere ratacirile ereticilor despre sfinti si despre Maica Domnului, hotaraste:
„A cinsti si a mari mai intai pe Nascatoarea de Dumnezeu: mai inalta decat toate puterile ceresti; iar de asemenea si pe sfintele Puteri ingeresti, fericitii si intru tot laudatii Apostoli si Prooroci, pe sfintii mucenici, morti pentru Hristos, pe sfintii si de Dumnezeu purtatorii dascali, si toti dreptii cuviosi barbati, si a cere mijlocirea lor, pentru ca ei ne pot apropia de imparatul tuturor – Dumnezeu.”

Si canta Biserica:
„Sub milostivirea Ta scapam Stapana, Nascatoare de Dumnezeu Fecioara! Intru rugaciunile noastre nu ne lasa pe noi in scarbe, ci ne mantuieste din nevoi: Una, curata, Binecuvantata: Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.”
Adauga un comentariu