National

Rudel Obreja, condamnat la 3 ani de inchisoare cu executare

Publicat: 17 iun. 2015
1

Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja a fost condamnat, miercuri dupa-amiaza, la trei ani de inchisoare cu executare.

Rudel Obreja a fost condamnat pentru trafic de influenta, dupa mai bine de un an de judecata si ca urmare a unui denunt facut de Sorin Ovidiu Vintu, la sfarsitul anului 2013.

Decizia nu este una definitiva, fiind in prima instanta, transmit televiziunile de stiri.

Pe 5 februarie 2014, Rudel Obreja a fost arestat preventiv, fiind acuzat ca a cerut un milion de euro mita pentru a interveni pe langa un magistrat de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

DNA a transmis, la acea data, ca, in perioada noiembrie 2013 – ianuarie 2014, Obreja a pretins de la un denuntator suma de un milion de euro.

In schimbul banilor, Obreja a lasat sa se creada ca are influenta asupra judecatorilor din completul de la curtea suprema, astfel incat ii va determina sa pronunte o hotarare favorabila denuntatorului, mai arata comunicatul.

Rudel Obreja a cerut ca suma de 200.000 euro sa fie remisa inainte de pronuntarea hotararii, iar diferenta de 800.000 euro, dupa obtinerea solutiei favorabile.

Dupa o luna, fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost eliberat si plasat in arest la domiciliu, iar pe 18 martie a fost trimis in judecata.

Denuntatorul lui Rudel Obreja a fost Sorin Ovidiu Vintu, caruia fostul sportiv i-ar fi cerut milionul de euro pentru a interveni la judecatori in dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa.

In acest caz, Sorin Ovidiu Vintu l-a inregistrat pe Rudel Obreja folosind microfoanele DNA, purtand asupra sa tehnica de interceptare in discutiile cu fostul presedinte al Federatiei Romane de Box.

La exact un an de la arestarea in acest dosar, pe 5 februarie, Obreja a fost arestat preventiv si in dosarul Gala Bute, fiind acuzat ca a participat la fraudarea fondurilor europene obtinute de Ministerului Turismului si destinate organizarii galei. Fostul presedinte al Federatiei Romane de Box a fost eliberat din arestul preventiv si plasat in arest la domiciliu pe 7 mai.

In acelasi dosar, a fost arestata preventiv si apoi plasata in arest la domiciliu si Elena Udrea, care a fost apoi trimisa in judecata pe 21 aprilie.
Adauga un comentariu