National

Rompetrol Rafinare: Nu a fost afectata nicio instalatie de azot, fumul negru provenea de la cablurile electrice

Publicat: 22 aug. 2016
1

Explozia care a avut loc pe platforma Petromidia s-a produs la Instalatia de Distilare in Vid, precizeaza reprezentantii companiei. In incendiul izbucnit au ars numeroase clabluri electrice, ceea ce explica fumul negru si dens care s-a ridicat deasupra combinatului.

Felicia Andrei, reprezentanta Rompetrol Rafinare:

„In cursul acestei zile, in jurul orei 18:00, pe platforma Petromidia a avut loc un incident in zona Instalatiei de Distilare in Vid. Ce putem spune este ca in acest moment incendiul a fost n totalitate lichidat iar zona a fost complet securizata.

Din pacate, in timpul incendiului s-au inregistrat patru persoane ranite, in acest moment toti cei patru aflandu-se la spital sub supraveghere medicala. Suntem in legatura directa cu colegii, cu familiile lor, le acordam tot spirjinul necesar.

Ce as vrea sa subliniez inca o data este ca in acest moment orice pericol a fost indepartat si instalatia afectata este oprita. Este vorba de instalatia de distilare in vid. Am observat ca in mass-media a aparut informatia referitoare la azot dar nu, este o informatie eronata. Este vorba de Instalatia de Distilare in Vid.

Au fost initiate procedurile de investigare. Sunt atat reprezentantii companiei noastre cat si ancheta oficiala pentru determinarea cauzelor care au condus la acest incident. Fumul negru era practic cauzat de cablurile electrice din zona care au ars. Este doar un incendiu si atat, fara explozie, fara rezervoare de azot implicate.”
Adauga un comentariu